Πολιτική

Εγκρίθηκε ομοφώνως από το δημοτικό συμβούλιο σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στον δήμο Παιονίας

Ένα σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας γιά τον δήμο Παιονίας, το οποίο αφορά κυρίως στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο και έδρα του δήμου, την πόλη του Πολυκάστρου, ενέκρινε, και μάλιστα ομοφώνως, το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του της Τρίτης 28.3.23.

Ένα σύγχρονο σχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε – μελετήθηκε  από την επιστημονική ομάδα και συνεργάτες του γνώριμου στην τοπική κοινωνία από παλαιότερες συνεργασίες με την δημοτική αρχή Παιονίας πανεπιστημιακού καθηγητή στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου Νικόλαο Ηλιού.

Μία μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπονήθηκε από την τριμελή επιστημονική ομάδα, που το παρουσίασε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην εν λόγω συνεδρίαση, έχοντας διαμορφωθεί με βάση τις προτεραιότητες και τις ανάγκες  των κατοίκων, όπως αυτές είχαν  διαμορφωθεί-καταγραφεί στο πλαίσιο της προγενέστερης  δημόσιας διαβούλευσης με  φορείς συλλόγους και κατοίκους της πόλης του Πολυκάστρου.

Η υπερψήφισή της  καθιστά πλέον την εφαρμογή του σχεδίου γιά μετακινήσεις οχημάτων και πεζών με μεγαλύτερη ασφάλεια και συνθήκες, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κατοίκων ως μία βάσιμη προοπτική, καθώς προσφέρει την δυνατότητα χρηματοδότησης παρεμβάσεων από πλευράς του δήμου, όταν «ανοίγουν» σχετικές προκηρύξεις σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Βασικοί «άξονες» του συγκεκριμένου σχεδίου οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης και στις εισόδους προσπέλασης στην πόλη μέσα από την κατασκευή κυκλικών κόμβων και την απαραίτητη κατασκευή περιφερειακών δρόμων σε τρία σημεία, με κυριότερη την υπάρχουσα εφαρμογή μελέτης, η οποία  θα χρειασθεί να επικαιροποιηθεί, γιά την κατασκευή περιφερειακής οδού στην ανατολική είσοδο της πόλης, ο οποίος θα παρακάμπτει την κυκλοφορία του αστικού της ιστού μέσω οδικής παράκαμψης από την περιοχή του δημοτικού σταδίου Πολυκάστρου, η οποία θα καταλήγει λίγο πριν τον κόμβο του Πευκοδάσους.

Μία παρέμβαση εξαιρετικής σημασίας γιά τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας, καθώς πέραν των άλλων θα αποσυμφορήσει την πόλη  από την κίνηση των βαρέων φορτηγών  οχημάτων, τα οποία λόγω ανυπαρξίας περιφερειακής οδού διέρχονται στο σύνολο τους της πόλης χρησιμοποιώντας την παλαιά εθνική οδό.

Περισσότερα

(ΔΑΣ–ΟΤΑ) Eργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων…”

Το πρόσφατο ατύχημα στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Κιλκίς που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της συμβασιούχου συναδέλφισσας μας, συνοδό απορριμματοφόρου, […]

Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]