Κοινωνία

“Το Κουκουβαγάκι” της γνώσης και της σοφίας – Εγκαίνια δεύτερου βρεφικού σταθμού της ΚΔΕΚ

Η πρώτη ημέρα της άνοιξης, κατά την εαρινή ισημερία, βρήκε τους μικρούς δημότες του Κιλκίς στο δεύτερο σπίτι τους! ‘’Το Κουκουβαγάκι’’ ο νέος βρεφικός σταθμός της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς, επί της οδού Διονυσίου 4, γέμισε με παιδικές φωνές, με τους μικρούς ενοίκους του να τριγυρίζουν με ολοφάνερη περιέργεια τους χώρους του, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και να στέκονται για ώρα στην πολύχρωμη αίθουσα των παιχνιδιών!

Τα εγκαίνια του δεύτερου δημοτικού βρεφικού σταθμού ‘’Το Κουκουβαγάκι’’ πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και την πρόεδρο της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού, υπό τις ευλογίες του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίου.

Το ‘’Κουκουβαγάκι’’ είναι η ζεστή φωλιά των παιδιών μας, που θα τα φιλοξενήσει και θα προσφέρει σ’ αυτά τη φροντίδα και την ασφάλεια που χρειάζονται στα πρώτα τρυφερά βήματα της ζωής τους. Κρατήσαμε στο ακέραιο τον λόγο μας και δημιουργήσαμε τάχιστα έναν δεύτερο βρεφικό σταθμό με μηδενική επιβάρυνση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες προσχολικής φροντίδας και φύλαξης είναι δωρεάν διευκολύνοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητα των νέων ζευγαριών που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον για να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κιλκίς.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο σύνολο των ενεργειών της δημοτικής αρχής στον τομέα της προσχολικής αγωγής στην καθολική κάλυψη των θέσεων για τα νήπια στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου και της ΚΔΕΚ και τη διπλάσια απορροφητικότητα, που φθάνει στο 85% έναντι του 40% στο πρόσφατο παρελθόν, ως προς τον αριθμό φιλοξενίας των βρεφών που έγινε πράξη με τους δύο βρεφικούς σταθμούς, την ‘’Πασχαλίτσα’’ και το ‘’Κουκουβαγάκι’’.

Η νέα προσχολική μονάδα, σε πλήρη ανάπτυξη, μπορεί να φιλοξενήσει 27 βρέφη, ηλικίας 8 μηνών έως 2,5 ετών και διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις που καταλαμβάνουν μεγάλους χώρους, ειδικά διαμορφωμένους για το παιδικό παιχνίδι, την απασχόληση και την κατάκλιση των παιδιών και πρόσθετους άνετους χώρους για το εργαζόμενο προσωπικό της δομής. Τον δεύτερο βρεφικό σταθμό στελεχώνουν τέσσερις βρεφονηπιοκόμοι, δύο βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι και μία καθαρίστρια.

Τόσο ο δήμαρχος Κιλκίς όσο και η πρόεδρος της ΚΔΕΚ καλωσόρισαν τους νέους εργαζομένους και τους ευχήθηκαν να γίνουν μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά, να εργαστούν με αγάπη και με υπευθυνότητα ώστε ‘’Το Κουκουβαγάκι’’ της γνώσης και της σοφίας να έχει πάντοτε ζωντάνια, να είναι η αιτία και η αφορμή να ανθίζουν τα παιδικά χαμόγελα και να παρέχει στην εστία του σωστές υπηρεσίες βρεφικής φροντίδας στα παιδιά.

Ο νέος δημοτικός βρεφικός σταθμός θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Πλάι στις εγκαταστάσεις του έχει μια συμπαθητική αυλή με ξύλινη περίφραξη, που τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες θα είναι πραγματικός παράδεισος για τα παιδιά.

Η εγκαινιασθείσα προσχολική δομή υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση ύψους 75.000ευρώ της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) ύστερα από αίτημα της ΚΔΕΚ, ενώ ο δήμος Κιλκίς διέθεσε συμπληρωματική πίστωση 43.000ευρώ.

Τη χαρά των παιδιών και των γονέων, μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που συμμετείχαν στην τελετή των εγκαινίων, μοιράστηκαν ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης , ο αρχιδιάκονος της μητροπόλεως Φιλόθεος Τσαμπαζάκης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαλάσκας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, Βλάσιος Κουρτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαρίλαος Ξενιτίδης, Παύλος Τονικίδης, Αναστάσιος Καζαντζίδης, Χρήστος Σαρβανίδης Κώστας Παπακώστας,τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό της ΚΔΕΚ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα