Κοινωνία

ΕΑΣΥΝΚ: «Εύσημα στους αστυνομικούς που υπηρέτησαν στην Ειδομένη»

Δημόσια εύσημα στους αστυνομικούς, που υπηρέτησαν στην Ειδομένη κατά την διάρκεια της εκεί λειτουργίας του άτυπου καταυλισμού προσφύγων-μεταναστών, απονέμει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νομού Κιλκίς (ΕΑΣΥΝΚ) στο πλαίσιο σύντομης ανασκόπησης του 2016.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το 2016 ήταν το έτος, κατά το οποίο κορυφώθηκε το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Ζήτημα στην περιοχή της Ειδομένης στο οποίο και δόθηκε ένα αίσιο τέλος. Κατά την αποτίμηση του Προσφυγικού και του έτους που πέρασε, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτούς που επί δύο χρόνια, έζησαν από κοντά και τόσο έντονα το πρόβλημα.

Σε αυτούς που επί οκτάωρης καθημερινής εργασίας (το ελάχιστο) επέδειξαν επαγγελματικότητα, ήθος, και εκτέλεσαν με αυταπάρνηση τα καθήκοντα τους συνδυάζοντας τον ανθρώπινο παράγοντα και τις διαταγές που θα έπρεπε να εκτελέσουν, δεχόμενοι επιθέσεις από πλήθος προσφύγων και Μ.Κ.Ο.
Σε αυτούς που εκτελούσαν τα καθήκοντα τους σ ένα χώρο εργασίας με συνθήκες, που όσο και να τις περιγράψουμε δεν τις χωρεί ανθρώπινος νους, με μεταδοτικές ασθένειες, δυσοσμία, ακαθαρσίες, κρύο, αποπνικτική ατμόσφαιρα, όπου για ακόμη μια φορά έλειπε η αρωγή της Πολιτείας, ώστε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Σε αυτούς που μετά την εκκένωση της Ειδομένης διατάχθηκαν να εκτελούν καθήκοντα φύλαξης στα δύο κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούσαν στο Νομό Κιλκίς, τρείς αστυνομικοί απέναντι σε τέσσερες χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών, αντιμετωπίζοντας τα ίδια προβλήματα και εκτεθειμένοι στις επιθέσεις των φιλοξενούμενων στα κέντρα(απόπειρες ανθρωποκτονίας).

Σε αυτούς που έως σήμερα αλλά και μελλοντικά θα μοχθούν και θα υπερβάλλουν εαυτό επιτηρώντας την ευρύτερη περιοχή των συνόρων, εντοπίζοντας καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες μετάγοντας τους στα κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα,αποτρέποντας την δημιουργία νέας Ειδομένης.

Αυτοί λοιπόν οι εργαζόμενοι είναι οι αστυνομικοί της Δ.Α Κιλκίς καθώς και όλοι οι Αστυνομικοί που ενίσχυσαν και ενισχύουν την Δ.Α Κιλκίς. Σε αυτούς εμείς ως ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Κιλκίς (ΕΑΣΥΝΚ) έχουμε δώσει και θα δίνουμε τα εύσημα δημόσια. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και όλοι οι υπόλοιποι φορείς πολιτική –φυσική ηγεσία, τοπική αυτοδιοίκηση, μνημονευοντας οτι χάρη στους αστυνομικούς που εργάστηκαν και έφεραν σε πέρας μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική-μεταναστευτική κρίση για την κοινωνία μας που δημιουργήθηκε στην Ειδομένη, δεν δυσφήμισαν την χώρα μας.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, την πανελλήνια ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γρηγόριο  Γερακαράκο που από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων τους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού, όπου με τις καίριες παρεμβάσεις μας, επίλυσαν πολλά απο αυτά».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]

Εφημερίδα… «αστέρων»

Το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη λειτουργεί… σαν μαγνήτης, ως περιοχή ιδανική για γυρίσματα ταινιών παραγωγών του Χόλλυγουντ. Έτσι, συχνά πλέον […]