Αθλητισμός

«Ρίζωσε» στην τέταρτη θέση ο Εθνικός με το 2-0 στην Πετρούσα

«Καπάρωσε» την τέταρτη θέση, έχει βάλει στο «στόχαστρό» του την Τρίτη και παρουσιάζει «εικόνα» ομάδας που δικαιολογεί πλήρως την παρουσία της σ’ αυτό το σημείο του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας.
Με την αγωνιστική «μηχανή» του στο «φουλ», ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου προσέθεσε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του και πέρασε νικηφόρα από την Πετρούσα, με 2-0 επί της τοπικής Δόξας, αυξάνοντας στους τέσσερις βαθμούς την απόστασή του από την πέμπτη θέση.
Η γηπεδούχος, που μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα περιήλθε σε δυσχερή βαθμολογική θέση, αγωνίσθηκε με πείσμα για την νίκη, δυσκολεύοντας κατά διαστήματα την ομάδα του νομού Κιλκίς.
Ομως, και σ’αυτόν τον αγώνα αυτή «απάντησε» με την υποδειγματική οργάνωσή της και την ικανότητά της να πιέζει ενιόντως σε όλο το γήπεδο, υπερτερώντας, επί πλέον στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και παίζοντας με τον «αέρα» του βαθμολογικώς υπερτέρου.
Ο Εθνικός «ανέβασε» την απόδοσή τους μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, και στο 30’ προηγήθηκε με τέρμα του Αποστολά, που με πλασέ από κοντά εκμεταλλεύθηκε ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Αποστολίδη σε εκτέλεση κόρνερ του Χασάνογλου.
Μία στιγμιαία ολιγωρία, όμως, λίγο έλειψε να προκαλέσει εμπλοκή, καθώς κατέληξε στην παραχώρηση πέναλτυ στο 45’. Ευτυχώς, τον «τελευταίο λόγο» τον είχε ο Καλογεράκης, που «άναψε κόκκινο» στον εκτελεστή της «εσχάτης των ποινών» Μουρατίδη.
Στην επανάληψη η ομάδα του Νέου Αγιονερίου προσάρμοσε την τακτική της, συνεχίζοντας να δίνει προτεραιότητα στην επιθετική δραστηριότητα αλλά και επιδιώκοντας συγχρόνως την διασφάλιση των νώτων.
Ετσι, κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να φτάσει με άνεση στην νέα νίκη, την οποία εδραίωσε στο 90’ με αιφνιδιαστική αντεπίθεση, που κατέληξε σε τέρμα με «εκτελεστή» τον Χαραλαμπίδη, που συνδυάσθηκε με τον Πανανό.
Ηταν ένα ιδανικό ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο, που προοιωνίζεται μία πορεία με ακόμη περισσότερες καλές στιγμές στον δεύτερο.
Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Χαραλαμπίδης, Κοντσίδης, Μιλκούδης, Καρασίμος, Αποστολάς, Μήτσικας (75’ Αλμπάνης), Πεχλιβάνης, Σπασιτς (90’ Σοϊλεμεζίδης), Χασάνογλου (86’ Πανανός), Γκέληνος.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 9.2.14, 15.00, Εθνικός Ν.Αγιονερίου – Μακεδονικός Νεάπολης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]