Κοινωνία

Επιτυχής παρουσία του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς σε διεθνή εκπαιδευτική δραστηριότητα

Στο πλαίσιο συμμετοχής του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Κιλκίς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μαζί καλύτερα-Ενώστε μας» πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Ερεγλί της Τουρκίας από τις 20 έως 25 Νοεμβρίου 2016.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε η διευθύντρια της σχολικής μονάδας Ελένη Τεχλικίδου και οι εκπαιδευτικοί Χρυσάνθη-Σοφία Λιπαρά και Κωνσταντία-Θεοδώρα Κυρατσού.

Η ελληνική παιδαγωγική ομάδα συναντήθηκε με τις εταίρες συμμετέχουσες χώρες της Πολωνίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Λετονίας, Βελγίου, Εσθονίας και τη χώρα υποδοχής την Τουρκία, όπου συζητήθηκε το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με προβλήματα εθισμού.

Πάνω σε αυτό το θέμα των προβλημάτων εξάρτησης και εθισμού, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μετά τη διεξαγωγή έρευνας των χωρών-μελών, σχετικά με την ύπαρξη προβλημάτων εθισμού που παρατηρούνται και καταγράφονται στη μαθητική κοινότητα κάθε χώρας.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν και παρουσιάστηκαν μέσα από βιωματικές δράσεις αποτελεσματικές μέθοδοι αντιμετώπισης, διαχείρισης των διαφόρων μορφών εθισμού, καθώς και δράσεις που οργανώνουν στις αντίστοιχες περιπτώσεις τα σχολεία των χωρών-μελών για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων.

Το πρόγραμμα της χώρας υποδοχής, περιελάμβανε επισκέψεις σε σχολικές μονάδες τυπικής εκπαίδευσης όπου λειτουργούν τμήματα ένταξης καθώς και επαγγελματικά γυμνάσια και λύκεια, τα οποία προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Επίσης, συμμετείχαμε σε σχολικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που ετοίμασαν οι μαθητές/τριες του επαγγελματικού σχολείου στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη, ενώ επιπρόσθετα μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε την κουλτούρα της χώρας – υποδοχής μέσα από την γαστρονομία, τους μουσειακούς χώρους, την αρχιτεκτονική και τις επισκέψεις στις αρχές της πόλης και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ελληνική παιδαγωγική ομάδα ανανέωσε μαζί με τις υπόλοιπες αποστολές των εταίρων – χωρών, ανανέωσαν τη συνάντηση τους στην πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας το Μάρτιο του 2017, στο πλαίσιο της συνέχισης των εργασιών του προγράμματος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]