Γενικά

Δολιοφθορά στον ΧΥΤΑ Κιλκίς: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους δράστες της καταστροφής

Άγνωστος ή άγνωστοι προέβησαν σε δολιοφθορά στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Κιλκίς, καταστρέφοντας «νευραλγικά» μηχανήματά του, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας!

Δημοσιογραφικές «πηγές» αναφέρουν, ότι η καταστροφή συντελέσθηκε την νύχτα της Πέμπτης 30 προς Παρασκευής 31-8-18, ενώ κάνουν λόγο για ζημιές αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, μη αποκλειομένου και αυτού της στοχευμένης δράσης.

Και αυτό ενισχύεται σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες «πηγές» από το ότι εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ Κιλκίς, φέρεται να δήλωσε, ότι ανάλογες ενέργειες σημειώθηκαν άλλες δύο φορές, μόνο που και στις δύο οι ζημιές υπήρξαν αμελητέες και δεν προκάλεσαν το παραμκρό πρόβλημα στον ΧΥΤΑ, σε αντίθεση με την τωρινή πολύ σοβαρή περίπτωση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών βρίσκονται σε πλήρη έξελιξη, ενώ συνεργία της εταιρίας εργάσθηκαν πυρετωδώς και αποκατέστησαν τις ζημιές, αφού ο ΧΥΤΑ παρέμεινε κλειστός για δύο ημέρες.

Στο ΧΥΤΑ Κιλκίς εναποθέτουν καθημερινά τα σκουπίδια τους τα αποριματοφόρα του δήμου Κιλκίς και Παιονίας καθώς και τα εργοστάσια που βρίσκονται στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου.

Αιρετά στελέχη, με τα οποία επικοινώνησε το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος, εξέφρασαν την έντονη οργή και αγανάκτησή τους, εκφράζοντας την ελπίδα να εντοπισθούν, να συλληφθούν αμέσως και να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη οι δράστες της δολιοφθοράς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα