Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Πλήρης… άγνοια!

Στην έκδοση ψηφίσματος γιά το μεταναστευτικό ζήτημα προχώρησε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας.

Και αυτό, που εξέπληξε αρνητικώς, ήταν το γεγονός, ότι γιά ένα τόσο σοβαρό θέμα, και εν όψει εγκρίσεως ψηφίσματος σε σχέση με αυτό, υπήρξε από πλευράς σχεδόν του συνόλου του σώματος… πλήρης άγνοια γύρω από τις πτυχές του και την νομοθεσία, εγχώρια και ευρωπαϊκή.

Και μπορεί το ψήφισμα-«φασόν» από την ΚΕΔΕ με την προσθήκη της τελευταίας παραγράφου τοπιού ενδιαφέροντος, να μας έβγαλε από την «υποχρέωση», ότι «έχουμε ασχοληθεί με το φλέγον αυτό θέμα», όμως παράλληλα επανέφερε στο προσκήνιο το γεγονός, ότι οι εκεί τοπικοί παράγοντες δεν παρακολουθούν ως οφείλουν την τοπική ειδησεογραφία και τον τοπικό Τύπο

Και τούτο, διότι, εάν το έπρατταν, θα γνώριζαν ότι ο «Μαχητής του Κιλκίς» και η «Ημερησία» με διαδοχικά τους ρεπορτάζ αναφέρθηκαν διεξοδικώς σε όλες σχεδόν τις πτυχές του θέματος.

Κρίμα, διότι το θέμα του μεταναστευτικού είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που λόγω καιρού και ευρύτερων γεωπολιτικών συνθηκών βαίνει διογκούμενο γιά τον νομό μας και η γνώση των τοπικών παραγόντων, όπως και οιπρωτοβουλίες σαν αυτή της σύσκεψης που οργάνωσε στις 30 Απριλίου ο δήμος του Κιλκίς με την «Κοινωνία των Πολιτών Κιλκίς», είναι εξ των «ων ουκ άνευ».

Τώρα αν απορείτε γιτί επανερχόμεθα στο θέμα της ενημέρωσης των παραγόντων μέσω του τοπικού Τύπου, είναι διότι η στήλη παραμένει θιασώτης της λογικής, ότι «η επανάληψη αποτελεί την μητέρα της μάθησης».

Περισσότερα

Σε καλοκαιρινές διακοπές

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου γιά τη μη λειτουργία των φαναριών εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο του Κιλκίς στην […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]