Πολιτική

Δ.Αγαθόπουλος: «Δεν ενήργησαν για την λειτουργία των κυλικείων στα σχολεία

Για «ανυπαρξία» συνοχής στην παράταξη που διοικούσε τον δήμο, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», με επικεφαλής τον Δημήτρη Αγαθόπουλο, για το θέμα της μη λειτουργίας των κυλικείων στα σχολεία.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από καιρό είχαμε διαπιστώσει την ανυπαρξία συνοχής στην παράταξη που διοικούσε τον δήμο την προηγούμενη πενταετία.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και πολύ περισσότερο μετεκλογικά η κατάσταση χειροτέρεψε και άρχισαν τα χτυπήματα κάτω από την μέση, φτάνοντας και σε προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συμβούλων, με αποτέλεσμα να αποδιοργανωθούν διάφοροι τομείς του δήμου.

Αυτές είναι βασικά οι αιτίες που σχολικές επιτροπές δεν ενήργησαν έγκαιρα για την προετοιμασία της λειτουργίας των κυλικείων στα σχολεία.

Και ενώ η θητεία των σχολικών επιτροπών λήγει όταν το νέο διοικητικό συμβούλιο τις αντικαταστήσει (κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα μετά τις δαιδαλώδεις αλλαγές στον νόμο «Κλεισθένη») είχαμε εχθές ξαφνικά τις παραιτήσεις των προέδρων των σχολικών επιτροπών, αφήνοντας σε εκκρεμότητα μία σειρά υποθέσεων που αφορούν τα σχολεία.

Δυστυχώς με τις αναμενόμενες εγκυκλίους από την πλευρά του Υπουργείου και την ολιγωρία των υπευθύνων για την μέχρι σήμερα διαχείριση, δεν προβλέπεται σύντομα να λειτουργήσουν τα κυλικεία.

Η αδιαφορία των μελών των επιτροπών και οι παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων ήταν παραδειγματική. Οι σχολικές επιτροπές δεν ενδείκνυνται για πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια.

Δικαιολογίες δεν μπορούν να υπάρχουν από κανέναν, οι ευθύνες είναι συλλογικές από όσους εμπλέκονται στην υπόθεση. Ας προσέξει η νέα διοίκηση την σύνθεση των νέων σχολικών επιτροπών.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]