Γενικά

Η δημοτική αρχή Κιλκίς εκθέτει την κεντρική διοίκηση στο θέμα της μεταβίβασης ακινήτων

Το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί «θόρυβος» σχετικώς με την μεταβίβαση ακινήτων του Δημοσίου στο λεγόμενο υπερταμείο ως εγγυήσεις προς τους δανειστές, ύστερα από απαίτηση των τελευταίων.

Ως γνωστόν σ’ αυτά τα ακίνητα συγκαταλέγονται ακόμη και κορυφαία μνημεία, όπως …ο Παρθενώνας ή εμβληματικά κτίμστα, όπως …ο Λευκός Πύργος!

Σε ό,τι αφορά στον νομό Κιλκίς έγινε γνωστό, ότι στο Υπερταμείο διαβιβάσθηκαν πάνω από εκατό ακίνητα, με την διαδικασία που ακολουθήθηκε πανελλαδικώς, δηλαδή χωρίς περιγραφή στοιχείων του κάθε ακινήτου.

Τακτική, η οποία αποδίδεται φόβο των κυβερνώντων, να αποτελέσουν οι μεταβιβάσεις των ακινήτων του Δημοσίου έναυσμα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες ακόμη και μέχρι σημείου λαϊκής κατακραυγής.

Σημειώνεται, ότι, τα μέχρι στιγμής διαβιβασθέντα ακίνητα του νομού Κιλκίς είναι στην ολότητά τους κτίρια ή οικόπεδα ή εκτάσεις της περιοχής ευθύνης του δήμου Κιλκίς, ο οποίος έχει προ πολλού αναλάβει χρήση και διαχείριση αρκετών από αυτά.

Πιό συγκεκριμένα στην κατάσταση των ακινήτων συμπεριλαμβάνεται η ήδη ανακαινισμένη και λειτουργούσα ως χώρος πολιτισμού καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής», το κτίριο της παλιάς νομαρχίας κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο, το πρώην δημόσιο ΚΤΕΟ, οι εγκαταστάσεις του τελωνείου Κιλκίς, το νεόδμητο κτίριο του ΤΕΙ Κιλκίς, το ημιτελές κτίριο που προοριζόταν γιά το γηροκομείο Κιλκίς, ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Τασσοπούλου, άλλοτε έδρα της στρατονομίας, όπου εδώ και χρόνια κτίσθηκε το 8ο δημοτικό σχολείο κα.

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ»
Την μεταβίβαση των εν λόγω ακινήτων του δήμου Κιλκίς, όπως και αναλόγων σε όλη την χώρα, σχολίασε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή», ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης: «Πέραν του ότι πρόκειται περί εγκληματικής παραχωρήσεως δημόσιας περιουσίας, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει στους κυβερνώντες ούτε ίχνος σεβασμού, τουλάχιστον γιά χώρους πολιτισμού και παραγωγής».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Κιλτίδης, ως πρόεδρος της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» Κ.Μακεδονίας αντέδρασε εντονότατα και στην ματαίωση της ανέγερσης εκθεσιακού χώρου του εν λόγω φορέα, μαζί με ηλεκτρονικό δημοπρατήριο, στα Σέρρας, επειδή και η σχετική έκταση παραχωρήθηκε στο Υπεραταμείο.

«ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»
Μία άλλη διάσταση στο θέμα προέκυψε από αναφορά του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, στον οποίο απευθύνθηκε, επίσης, το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή»:

«Στην Πολιτεία επιβάλλεται από τους δανειστές να μεταβιβάσει στο Υπερταμείο ακίνητα, τα οποία δεν είναι περασμένα στο Κτηματολόγιο, γι’ αυτό και δεν έχουν κωδικούς αριθμούς.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει ήδη εγγράψει στο Κτηματολόγιο πολλά ακίνητα, με συμβολαιογραφικές πράξεις, κάτι που σημαίνει, ότι δεν μπορούν να μεταβιβασθούν στο Υπερταμείο.

Γιά τον λόγο αυτό έδωσα εντολή στους νομικούς συμβούλους να διενεργήσουν σχετική έρευνα γιά όλες τις περιπτώσεις ακινήτων, ώστε να έχω σφαιρική και πλήρη εικόνα, πριν προβώ σε οποιοδήποτε δήλωση.
Η έρευνα αυτή θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες».

Το αποτέλεσμα της έρευνας αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς θα προκύψει θέμα με την κεντρική διοίκηση, εφ’ όσον αποδειχθεί ότι συμπεριέλαβε στην κατάσταση ακινήτων προς μεταβίβασιν ακίνητα των οποίων η χρήση και διαχείριση έχει κατοχυρώει πλήρως ο δήμος Κιλκίς, με την καταχώρισή τους στο Κτηματολόγιο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]