Πολιτική

Δεν φτάνει γιά όλους… η «βασιλόπιτα» του Παύλου Τονικίδη

Πολλοί φίλοι του Παύλου Τονικίδη που τον στήριξαν στις εκλογές του Επιμελητηρίου Κιλκίς και κατάφεραν να επανεκλεγεί πρόεδρος παρευρέθησαν στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ΕΒΕ την Κυριακή 4.2.18 προκειμένου να του ευχηθούν αλλά και να του υπενθυμίσουν κάποιες …προσδοκίες τους.

Μάλιστα ουκ ολίγοι απ’ αυτούς δεν έχουν καμμιάν απολύτως σχέση με την επιχειρηματικότητα, αφού είτε το επάγγελμά τους είναι ξένο προς το «επιχειρείν» είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Και ενώ οι περισσότεροι προσδοκούσαν να συναντήσουν τον περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον υφυπουργό απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Αμανατίδη, όπως αναγραφόταν στην πρόσκληση της βασιλόπιτας, κανένας από τους δύο δεν ήταν εκεί, αφού ο πρώτος συμμετέσχε στο συλλαλητήριο της Αθήνας γιά την Μακεδονία και ο δεύτερος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις όπως τους ανακοινώθηκε.

Μία τακτική, που συνηθίζει ο κ. Τονικίδης προκειμένου να εντυπωσιάσει δείχνοντας ότι έχει την στήριξη κάποιων προσώπων, παρ’ όλο που δεν έχει την επιβεβαίωση της παρουσίας τους. Μην ξεχνάμε, ότι είναι η δεύτερη φορά που το όνομα του περιφερειάρχη «παίζει» σε εκδήλωση του επιμελητηρίου, αφού πριν μερικούς μήνες αναγραφόταν σε πρόγραμμα ημερίδας σχετικά με την «Ηθική και Επιχειρηματικότητα», κατά την οποία όλοι τον περίμεναν να απευθύνει χαιρετισμό όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο πρόεδρος του επιμελητηρίου.

Παρόντες, λοιπόν, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτα πολλοί υποστηρικτές του που περιμένουν να τον καμαρώσουν δήμαρχο Κιλκίς, ώστε να λάβει ο καθένας το …αναλογούν!.

Εμφάνιση έκανε, πρώτο και καλύτερο το «σκληροπυρηνικό» παλιό ΠΑΣΟΚ, που ποτέ δεν τον αποχωρίζεται, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση ότι «είναι εδώ, ενωμένο δυνατό». Από κοντά του βέβαια και ένα κομμάτι των εκσυγχρονιστών, όπως και η νέα γενιά της Κεντροαριστεράς που αναμένει να πάρει σειρά.

Παραδίπλα του η μερίδα των απογοητευμένων της ΝΔ, που περιμένει να ξαναβγεί στην επιφάνεια, και φυσικά οι ΣΥΡΙΖΑιοι υποστηρικτές του οι οποίοι παρ’ όλους τούς τεμενάδες που του έκαναν, δεν εκλέχθηκε κανένας στο διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου διότι η «γραμμή» ήταν «στηρίξτε συγκεκριμένους με τους οποίους να μπορώ να συνεργαστώ».

Η πίτα, όμως, είναι μικρή και τα κομμάτια δύσκολα τεμαχίζονται διότι ο πρόεδρος συνηθίζει να κρατεί την …κομματάρα για τον εαυτό του και το υπόλοιπο να το δίνει μετά από συνεργασίες σε πρώην αντιπάλους του.

Οπότε όλοι εσείς που τρέξατε δίπλα του και περιμένετε, προσέξτε και έχετε το νου σας. Οι υποσχέσεις του πολλές αλλά πόσους θα ικανοποιήσει, αφού σε κανέναν δεν αρνείται, αρκεί να πάρει την ψήφο του; Άλλωστε όπως ακούγεται τις θέσεις στον δήμο τις έχει κλεισμένες ήδη και όλα τα άλλα είναι ….παραμύθια όπως τα συνηθίζει.

Οι πόρτες έκλεισαν

Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες του Παύλου Τονικίδη να εκλεγεί στην νέα διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας αφού στις εκλογές που διενεργήθηκαν Σάββατο 3.2.18 έλαβε μόνο δέκα σταυρούς. Οι πόρτες, που του είχαν ανοιχθεί διάπλατα κατά την προηγούμενη θητεία, ιδιαίτερα με τα «κοναί» τού τότε αντιπροέδρου Πέτρου Καρβουνίδη, τώρα ήταν ερμητικά κλειστές, διότι όπως αποδείχθηκε ο Μίχαλος αντιλήφθηκε με ποιόν έχει να κάνει.

Άλλωστε τα συντρόφια του, που τα είχε πουλήσει πριν από πέντε χρόνια, κάνοντας την γυριστή και ψηφίζοντας τον Μίχαλο για πρόεδρο, ενώ τους είχε υποσχεθεί την ψήφο του, όπως συνήθως κάνει σε όλους, δεν τού «την χάρισαν» και αυτή την φορά «τον περίμεναν στην γωνία».

Ανανέωση, λοιπόν, στην διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος διότι το νέο αίμα, φέρνει και νέες ιδέες. Ας το σκεφτούν οι Κιλκισιώτες επιχειρηματίες που εδώ και δεκαέξι χρόνια οι ιδέες του Παύλου είναι πώς να εξασφαλίσει την επιβίωσή του από το επιμελητήριο με το οποίο τα τελευταία χρόνια κάνει τις δημόσιες σχέσεις του, για να «πατήσει πόδι» και στην δημαρχία.

Και ας μην είναι τόσο σίγουροι κάποιοι ότι με το δημαρχιλίκι θα αφήσει το προεδριλίκι, διότι ο εκείνος ονειρεύεται να κρατεί δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα