Κοινωνία

«Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι υποδοχής μεταναστών» ζητεί ο σύλλογος Γυναικών

Την δημιουργία «ανθρωπίνων» χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων ζητεί ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς με αφορμή τα τεκταινόμενα τις τελευταίες ημέρες στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο.
Συγχρόνως «βάλλει» κατά ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ελληνικής κυβερνήσεως και τοπικής αυτοδιοικήσεως χαρακτηρίζοντάς τους υπαίτιους, γιά την δημιουργηθείσα κατάσταση.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις χιλιάδες μεταναστών – προσφύγων, που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, προσπαθώντας να φθάσουν στις χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.
Οι ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,Ε.Ε με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και όλα όσα πράττουν ευθύνονται για το δράμα των προσφύγων, για τον ξεριζωμό από τις εστίες τους. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η επίρριψη ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης την στιγμή που όλοι τους αποδέχονται και δεσμεύονται από τους κανονισμούς της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» της Ε.Ε.

Να δημιουργηθούν αμέσως ανθρώπινοι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας σε συνδυασμό με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Καλούμε κάθε γυναίκα που ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών της να εκφράσει με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη της, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται καθώς και τα φαινόμενα εκμετάλλευσης εις βάρος των ξεριζωμένων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]