Πολιτική

Δ.Σισμανίδης: “Δεν αφήνει κανένα έργο αθλητικής υποδομής ο δήμος Κιλκίς”

Την ενόχληση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη προκάλεσαν αναφορές δημοσιογραφικών «κύκλων» σε «απένταξη από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του έργου της ολοκλήρωσης του κλειστού προπονητηρίου» στον χώρο κάτω και πίσω από την παλαιά κερκίδα και σε εκ μέρους της επιλογή «ενός άλλου έργου εντός του δημοτικού σταδίου» και συγκεκριμένα «την εξαρχής ανακατασκευή του ταρτάν».

«Είναι απολύτως ανακριβείς αυτές οι αναφορές», δήλωσε ο κ.Σισμανίδης, «αφού η δημοτική αρχή δεν «απένταξε» κανένα έργο από καμμία «προτεραιότητα».

Πρόκειται για δύο διαφορετικά έργα, τα οποία αναλάβαμε να εκτελέσουμε εξ ιδίων εσόδων, όταν από την μία η πολιτεία εγκατέλειψε το έργο κερκίδας, στεγάστρου και προπονητηρίου ημιτελές και από την άλλη προέκυψε η αναγκαιότητα ανακατασκευής του περιφερειακού στίβου του σταδίου.

Σε ό,τι αφορά στο προπονητήριο, η αποπεράτωση «βάλτωσε» εξ αιτίας της γραφειοκρατίας στην γενική γραμματεία αθλητισμού, από την οποία εμείς συνεχίζουμε να περιμένουμε τις μελέτες με το σύνολο των επί μέρους εκτελεσθέντων, εν εξελίξει και υπολειπομένων έργων, και δεν φέρουμε καμμιάν ευθύνη για την σημαντική καθυστέρηση.

Το ότι, όμως, εξ αιτίας της έως τώρα μη παραλαβής των μελετών είμαστε «με δεμένα χέρια» και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην εκτέλεση του έργου, δεν σημαίνει ότι «παραιτούμαστε» από αυτό ή παύει αυτό να αποτελεί προτεραιότητά μας.

Εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε τα αρμόδια όργανα της ΓΓΑ. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αιτίες της καθυστέρησης, και το θέμα για εμάς είναι η ίδια η καθυστέρηση.
Μόλις παραλάβουμε τις μελέτες θα κινήσουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου».

«Θα αναβαθμίσουμε το στάδιο»
Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά στον περιφερειακό στίβο του δημοτικού σταδίου, ο κ.Σισμανίδης δήλωσε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η από πλευράς δήμου σύνταξη της σχετικής μελέτης για την επίστρωση τόσο αυτού όσο και των σκαμμάτων με νέο ελαστικό τάπητα.

«Όπως ανέφερα», είπε ο .Σισμανίδης, «πρόκειται για διαφορετικό έργο για το οποίο δεν προέκυψε πρόβλημα σαν αυτό που ταλανίζει το προπονητήριο.
Η μελέτη, που συντάσσεται από την αρμόδιο διεύθυνσή μας θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα με δύο μήνες, οπότε και θα ακολουθήσει αμέσως η διαδικασία δημοπράτησης.

Πρόκειται για τοποθέτηση ελαστικού τάπητα όχι απλώς βελτιωμένου σε σχέση με τον προηγούμενο αλλά υπερσύγχρονων προδιαγραφών, που θα αναβαθμίσει κατακορύφως τις προδιαγραφές του δημοτικού σταδίου μας».

«Και το παλαιό»
Καταλήγοντας ο κ.Σισμανίδης υπενθύμισε και το έργο της επισκευής-ανακαίνισης του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο εκτελείται επίσης με κονδύλια του δήμου:

«Οι εργασίες προχώρησαν», τόνισε ο κ.Σισμανίδης, «με πολύ γρήγορους ρυθμούς και το έργο διανύει την τελευταία φάση της αποπεράτωσης.

Πολύ σύντομα, και εντός του 2018, η αθλούμενη νεολαία του Κιλκίς θα έχει στην διάθεσή της και το παλαιό κλειστό γυμναστήριο.

Έτσι, μαζί με τον αναβαθμισμένο περιφερειακό στίβο του σταδίου και το προπονητήριο, όποτε αποπερατωθεί αυτό, το δημοτικό αθλητικό κέντρο Κιλκίς θα υπερκαλύπτει για πάρα πολλά χρόνια τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα