Πολιτική

Δ.Κυριακίδης: «Γιά τις προσλήψεις στον δήμο Κιλκίς ισχύουν πολλά διαφορετικά κριτήρια»

Γιά το θέμα των προσλήψεων προσωπικού ενημέρωσε το σώμα ο δήμαρχος Κιλκίς κατά την διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 11.1.21, μιλώντας προ ημερησίας διατάξεως.

«Ως δημοτική αρχή», είπε ο κ. Κυριακίδης, «δεν υιοθετούμε άκριτες και ανεξέλεγκτες επιλογές.

Είναι γνωστό, ότι επί ανωτάτου συμβουλίου επιλογής προσωπικού (ΑΣΕΠ) υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες υποψηφίων που μοριοδοτούνταν, ενώ όλων των άλλων κατηγοριών απορρίπτονταν.

Γιά εμάς πρωτεύοντα κριτήρια αποτελούν η γνώση του αντικειμένου, η απόδοση και η εργατικότητα. Όσον αφορά στις πενήντα θέσεις γιά τον δήμο Κιλκίς υπεβλήθη ο αριθμός – ρεκόρ των 464 αιτήσεων! Οι επιλογές θα γίνουν με προσήλωση στα κριτήρια της ανεργίας, της ανταπόκρισης στα καθήκοντα και της απόδοσης.

Διότι, υπάρχουν και υπηρεσίες με περισσότερες και πιό πολυσύνθετες απαιτήσεις, γιά τις οποίες δεν αρκεί η απλή εργασία σε έναν τομέα.

Το μόνιμο προσωπικό πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς, αναλόγως προς τις εκάστοτε απαιτήσεις».

Ο κ. Κυριακίδης παρέθεσε και στοιχεία από την εφαρμογή της κινητικότητας, σε σχέση με το ενδιαφέρον υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών γιά τον δήμο Κιλκίς, λέγοντας ότι εννέα το εκδήλωσαν γιά υπηρεσίες του δήμου και δέκα γιά υπηρεσίες του νομικού προσώπου του δήμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.