Αρθρογραφία

“Γεμίστε” την άδεια κάλπη με τη φωνή σας

Του Δημητρίου Κούτουλα*

Στις 7 Ιουλίου όλοι μας καλούμαστε να λάβουμε καθαρή θέση και να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Ας αναλογισθεί η καθεμία και ο καθένας αν ενισχύθηκε η κοινωνικοοικονομική του θέση του και αν επωφελήθηκε από τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια καταστρεπτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χειρότερο επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι κατάφερε να παίξει με την συνείδηση του καθένα και της καθεμιάς και την ανάγκη του Έλληνα να ακούσει παχιά λόγια, υποσχέσεις μεγατόννων και παροχολογία ενίσχύσεων.

Είμαι πεπεισμένος ότι πλέον ο μέσος Έλληνας κατάλαβε ότι όποιος σου τάζει πολλά θα έρθει η κρίσιμη στιγμή που θα στα υφαρπάξει πολλαπλάσια. Για να δούμε όμως αναλυτικά τι έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ στα τεσσεράμιση αυτά χρόνια.

Στο θέμα της υγείας, ο Αλέξης διατυμπανίζει και διατείνεται ότι κατήργησε το περίφημο “πεντάευρω” στα νοσοκομεία. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας αφού οι παρακρατήσεις πλέον γίνονται από την κυρια σύνταξη. Για να καταστεί πιο σαφές στο ευρύ κοινό:

Ένας συνταξιούχος που λαμβάνει κυρια σύνταξη 800 ευρώ αποδίδει στο ταμείο υγείας 24 ευρώ. Σημαίνει πρακτικά ότι το 5 ευρώ του Αδωνη έγινε 20+5 ευρώ από τον κύριο Αλέξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 προωθούσε τις ενέργειες του ως αντιπολίτευση για ένα λειτουργικό κοινωνικό κράτος. Δυστυχώς από τις 8.2.17 δεκάδες καρκινοπαθών έμειναν χωρίς την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η παροχολογία μετετράπη σε ένα “λουκέτο”. Κυριε Τσίπρα με την υγεία δεν παίζουμε.

Προφανώς εμπνευσμένος ο πρωθυπουργός από τις επισκέψεις του στην Βενεζουέλα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και λειτουργώντας με τη μέθοδο των συγκριτικών στοιχείων θεώρησε ότι όλα βαίνουν καλώς στο ελληνικό σύστημα υγείας.

Περνώντας στο μέτωπο της προστασίας της ιδιοκτησίας ο Τσίπρας ήταν αυτός που μετέβαινε σύσσωμα με το επιτελείο του στα δικαστήρια της χώρας και εμπόδιζε τους πλειστηριασμούς ισχυριζόμενος “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Από το 2017 και εντεύθεν ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και μάλιστα τιμωρούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη και εξάμηνη φυλάκιση όσοι τολμούν να εμποδίσουν τη διενέργεια τους.

Στο κομμάτι της δικαιοσύνης και πιστεύω δεν αφορά μόνο εμένα που είμαι νομικός αλλά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλου κατάφερε να αποφυλακίσει κρατούμενους με καθείρξεις άνω των δέκα ετών για “βαριά” αδικήματα. Για ποια ασφάλεια δικαίου κάνουνε λόγο;

Πώς θα αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης όταν ένας νομικά καταδικασθείς εγκληματίας καθίσταται ελεύθερος; Και ποιος μας εγγυάται ότι δε θα επαναλάβει τις ίδιες αξιοποινες συμπεριφορές ;

Ένα άλλο θέμα που χρήζει ανάλυσης και προκαλεί γέλωτα είναι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ο Αλέξης με βλέμμα επιθετικό και απόλυτο χαρακτήριζε απαράδεκτο τις ιδιωτικοποιήσεις σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μάλιστα έλεγε: <<ούτε οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι ξεπουλούν σε περίοδο οικονομικής κρίσης>>.

“Κατάφερε” λοιπόν να δεσμεύσει τη χώρα για εκατό χρόνια μέχρι το 2115.

Μιλούμε για πλήρη εκχώρηση των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων αφού υπέγραψε οι αποφάσεις να λαμβάνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής. Η εκχώρηση αυτή βαφτίστηκε ως συνήθης πρακτική για μεγάλους οργανισμούς (απορεί κανείς πλέον με τα βαφτίσια), ενώ ταυτόχρονα το 2013 κατηγορούσε τον Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ για τον ΟΣΕ.

Τον Ιανουάριο του 2017 ξεπούλησαν τον ΤραινΟΣΕ στους Ιταλούς με αγοραία αξία 45 εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που ο Σαμαράς διαπραγματευόταν για 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεπουλήθηκε το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου και γλίτωσαν μόνο οι πέτρες και τα μπετά. Πιο αναλυτικά ιδιωτικοποίησαν τράπεζες, επιχειρήσεις, ακίνητα, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ.

Κλείνοντας το μεγαλύτερο ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι κατάστρεψε την δανειοληπτική ικανότητα της μεσαίας τάξης.

Δέκα επτά νέοι φόροι δημιούργησαν αστάθεια και καθίζηση στα μεσαία στρώματα τα οποία οδηγήθηκαν σε οικονομικό μαρασμό. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από το 23% στο 24%. Αύξηση του φόρου στα καύσιμα, στον καπνό, στα οινοπνευματώδη. Αύξηση του φόρου εισοδήματος, αύξηση στην φορολογία εισοδήματος, αύξηση προκαταβολής φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες, αύξηση συντελεστών στον φόρο ασφαλίστρων, κατάργηση έκπτωσης φόρου στις ιατρικές δαπάνες, κατάργηση έκπτωσης φόρου 1,5% στην παρακράτηση φόρου. Ας μας πει καλύτερα τι δεν αύξησε.

Κατόπιν όλων αυτών θεωρώ ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι οι πιο κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι το πιο κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ποτέ στα ιστορικά χρονικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έταξε στους πάντες τα πάντα.

Αρκέστηκε σε δέσμες μέτρων που θα ελαφρύνουν την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, στην μείωση των εισφορών των συνταξιούχων και ταυτόχρονα στην εισροή επενδύσεων στον ελλαδικό χώρο που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα διαμορφώσουν ένα φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, με την ενίσχυση κάθε οικογένειας με επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην ελληνική επικράτεια από Έλληνες γονείς.

Φτάσαμε αγαπητές και αγαπητοί μου σε ένα σημείο που εμείς οι Έλληνες ντρεπόμαστε να ισχυριστούμε τον Ελληνισμό μας, τη θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου καλώ την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, να απαλλάξουν την χώρα από τον λαϊκισμό και την εσωστρέφεια, να κουνήσουν το δάχτυλο σε αυτούς που ξεπούλησαν τα πιστεύω μας και να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Η κάλπη είναι άδεια. Γεμίστε την με τη φωνή σας.

Όλοι μαζί για το Κιλκίς που αγαπάμε.

* Δικηγόρος, απόφοιτος του πανεπιστημίου “Queen Mary University of London”

Περισσότερα

ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση μεσαίων κυμάτων στην Ελλάδα έγινε από τον Χρήστο Τσιγγιρίδη στις 25 Μαρτίου 1925, μόλις δύο χρόνια […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]