Πολιτική

Διμέτωπη επίθεση «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά Κ. Σιωνίδη και Χ. Γκουντενούδη

Από την «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Παιονίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αντιλαϊκή μέρα από το πρωί φαίνεται” παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση και αποδείχτηκε για άλλη μια φορά στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παιονίας. Η δημοτική αρχή του κ. Σιωνίδη, με φυσικό σύμμαχο και αρωγό στο έργο της την παράταξη του κ. Γκουντενούδη, με τη στάση της νομιμοποίησε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική όχι μόνο στους Δήμους αλλά και στην εκπαίδευση και στη διαχείριση του προσφυγικού.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή το ζήτημα καταδίκης της επέμβασης της Τουρκίας στη Συρία, που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία αποτελεί μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς της περιοχής και σίγουρα θα οξύνει την προσφυγική κρίση, διοίκηση και αντιπολίτευση ούτε καν σχολίασαν το γεγονός.
Απέδειξαν στην πράξη ότι δεν νοιάζονται να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά αίτια της προσφυγικής κρίσης, που δεν είναι άλλα από τις οικονομικές κρίσεις και τους πολέμους, φαινόμενα που βρίσκονται στο DNA του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που υπηρετούν. Επιλέγουν να διαχειριστούν το πρόβλημα διεκδικώντας δήθεν αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία κύριο σκοπό έχουν να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η άρνηση τους να αντιμετωπίσουν την ρίζα του προβλήματος νομιμοποιεί την εχθρική για τους λαούς πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενώ παράλληλα καλλιεργεί την ξενοφοβία και το ρατσισμό στοχοποιώντας τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Επιπλέον, με αφορμή τη συζήτηση για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος διοίκηση και αντιπολίτευση αφού αποδέχτηκαν αγόγγυστα την πενιχρή χρηματοδότηση, όπως αυτή έχει καθοριστεί από το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022 (ούτε 30€ ανά δημότη), τα έργα που προτάθηκαν, με εξαίρεση τα έργα που αφορούν την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών και το έργο της υδροδότησης των πρώην Δήμων Αξιούπολης και Πολυκάστρου, διακρίνονται από αποσπασματικότητα με σκοπό να καλύψουν στοιχειωδώς επείγουσες ανάγκες των δημοτών και να μετριάσουν την συσσωρευμένη αγανάκτηση τους.

Τελικά αυτοί που συμβάλλουν στο γέμισμα των κρατικών ταμείων σε ποσοστό 95%, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι καλούνται από κυβέρνηση, τοπική διοίκηση και τους συμμάχους τους, να ζήσουν για ακόμη ένα χρόνο χωρίς ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Καλούνται να συμβιβαστούν με τραγικές ελλείψεις σε υποδομές στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον αθλητισμό.

Όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ικανοποίησε το 68% των απαιτήσεων των βιομηχάνων ενώ η κυβέρνηση ΝΔ τρέχει να ικανοποιήσει το υπόλοιπο 32%. Να λοιπόν τι εμποδίζει στην Παιονία να αναπτυχθεί ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, τι εμποδίζει τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού στον Αγ. Πέτρο, τι εμποδίζει την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου στο Πολύκαστρο, τι εμποδίζει την κατασκευή Ειδικού Σχολείου στη Γουμένισσα, τι εμποδίζει την κατασκευή έργων υποδομής για την γεωργία και την κτηνοτροφία της περιοχής. Να λοιπόν τι εμποδίζει την ανάπτυξη της περιοχής μας με βάση τις δυνατότητες και τις ανάγκες της εποχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα διεκδικώντας γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των δημοτών, χωρίς να αναγκάζονται να πληρώνουν ξανά τα έργα αυτά, μέσω της ανταποδοτικότητας.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε την κατάργηση του τέλους κοιμητηρίων ως ελάχιστη ένδειξη καλής θέλησης του Δήμου προς τους δημότες τους οποίους έχει τσακίσει η φορολεηλασία του κράτους, ενώ για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων πρότεινε την γενναία μείωση τους γεγονός που δεν έγινε αποδεκτό από τη Διοίκηση Σιωνίδη.

Καλούμε το λαό της Παιονίας να αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική κράτους και τοπικής Διοίκησης και να γυρίσει την πλάτη σε όσους την υπηρετούν. Να διεκδικήσει την κάλυψη των αυξανόμενων σύγχρονων αναγκών του, με βάση τις τεράστιες τεχνικές και επιστημονικές δυνατότητες της εποχής. Σε μια τέτοια πορεία ως Λα.Συ. Παιονίας θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη