Κοινωνία

Δήλωση δημάρχου Παιονίας γιά την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η έλλειψη επαρκούς προσοχής στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία δημιουργεί εμπόδια σε κάθε βήμα της ζωής τους, όπως δύσκολη πρόσβαση σε μεταφορικά μέσα, κτίρια και πληροφορίες. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι που ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας, συχνά καταλήγουν να αποσυνδέονται από το κοινωνικό σύνολο και να βιώνουν το αίσθημα της απομόνωσης και της διάκρισης.

Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε η προσβασιμότητα τους να αποτελεί προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή και τον ενεργό τους ρόλο στην κοινωνία.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, καλό είναι να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας, να συνεργαστούμε για έναν καλύτερο κόσμο που θα απορρίπτει την τυπική ισότητα και θα προωθεί την πραγματική. Έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή, για όλους. Ας στοχεύσουμε σε μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία, που θα σέβεται απόλυτα τις ατομικές και ομαδικές ιδιαιτερότητες.

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]