Πολιτική

Κ. Κιλτίδης: Διάθεση κοινόχρηστων εκτάσεων και ερημοποίηση σε υποδομές

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, επικροτώ την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Κιλκίς και των υπηρεσιακών παραγόντων στην διοίκηση της Π.Ε. Κιλκίς, για το μείζον ζήτημα των κοινόχρηστων εκτάσεων.

Σήκωσα το ανάστημά μου και το θυμίζω, για τις μεταλλευτικές ζώνες (Χρυσός) και προχώρησα τον προγραμματισμό για τις Γεωργικές Υποδομές στον Νομό μας το 2008. Σήμερα διαπιστώνουμε, ότι επί οκτώ χρόνια στο πρόγραμμα 2014-2020 έγινε μόνο ένας αγροτικός δρόμος στον Νομό και εξαφανίστηκε κάθε επικαιροποίηση μελέτης (πλην της φωτεινής εξαίρεσης των δασικών υπηρεσιών) για την κατασκευή υποδομών και ιδίως φράγματα.

Τώρα, θέλουν τις κοινόχρηστες εκτάσεις, εν ονόματι της πρασινοκαραμέλας στην ενέργεια. Επί δώδεκα χρόνια έχει αφεθεί ο Νομός στα σκοτάδια και στην ανυπαρξία γεωργικών υποδομών.
Στην αρχή μεταλλευτικές ζώνες εν ονόματι μιας ψευδεπίγραφης ανάπτυξης και τώρα κοινόχρηστες εκτάσεις, εν ονόματι μιας στρεβλής ενεργειακής πολιτικής. Κατά τα λοιπά, κομπορρημονούν οι αδαείς της πολιτικής για εδαφοκλιματική συνθήκη στη χώρα μας και τον Γεωργοδιατροφικό τομέα.

Συγχαίρω ανυπόκριτα όσους αντιδρούν τεκμηριωμένα και ουσιαστικά για τα αυτονόητα στον Νομό μας. Ενώνω την φωνή μου και τις όποιες δυνάμεις μου, για την σωτηρία της αγροτοκτηνοτροφικής προοπτικής του Νομού μας. Σ’ αυτήν την υπόθεση δεν χωρούν ιδιοτέλειες και συναλλαγές, ούτε ουδέτεροι και απέχοντες.
Υπάρχει η γνώση, υπάρχουν οι λύσεις, αν οι θεσμικοί φορείς ενώσουν τις δυνάμεις τους. Οι ευθύνες μας είναι βαρύτατες, έναντι της ιστορίας και του μέλλοντος του Νομού μας.

*Ιατρός – Πρ. Βουλευτής, Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]