Ελλάδα

Τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης με απόφαση Μητσοτάκη

Mετά τις εξηγήσεις που έδωσε στον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη για την εξοργιστική συμπεριφορά του απέναντι σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα την διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός χειροδίκησε σε βάρος του υπαλλήλου του αεροδρομίου επειδή, όπως ο ίδιος είπε, δεν τον άφησε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ξεκάθαρα το επεισόδιο που προκλήθηκε και την απρεπή συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη.

Του επιβλήθηκε μομφή και αποκλεισμός από τη Βουλή – Η ανακοίνωση Τασούλα
Παράλληλα, στον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από συνεδριάσεις της Βουλής προχώρησε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας. «Εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Aυγενάκης: «Παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου»
«Απόλυτα σεβαστή» χαρακτήρισε ο Λευτέρης Αυγενάκης την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην διαγραφή του δηλώνοντας παράλληλα πως παραμένει βουλευτής του νομού Ηρακλείου.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», ανέφερε σε ανάρτησή του.

Nωρίτερα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και προσπάθησε να… αιτιολογήσει την οργή του λέγοντας πως ο υπάλληλος δεν του επέτρεπε να επιβιβαστεί στην πτήση του.

Η απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Μια εικόνα όμως ισούται με χίλιες λέξεις και στο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται καθαρά ο πρώην υπουργός να χειροδικεί σε βάρος του υπαλλήλου αλλά και το επεισόδιο που ακολούθη

Περισσότερα

Σκάνδαλο μεγατόνων στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα (με μίζα) για τον Ιανό σε πάνω από 2.000 άτομα χωρίς να έχουν τα δικαιολογητικά

Κοινωνικά επιδόματα αλληλεγγύης με μίζα τις δύο πρώτες πληρωμές μοιράζονταν στην Καρδίτσα, σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφτηκε στη διεύθυνση […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]