Πολιτισμός

Διεθνής διάκριση ντοκυμανταίρ της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς

Με το δεύτερο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού “Museums in short” τιμήθηκετο δεκάλεπτο δραματοποιημένο ιστορικό ντοκυμανταίρ “Σέλευκος Α΄ Νικάτωρ – Από την Ευρωπό στην ελληνιστική Οικουμένη”, που δημιουργήθηκε με την επιμέλεια της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς και τη χρηματοδότηση του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“ …Πρόκειται γιά ντοκυμανταίρ βασισμένο στην προσωπικότητα και την ιστορική διαδρομή του σημαντικότερου των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ιδρυτή της δυναστείας των Σελευκιδών, του Σελεύκου Α΄, ενός σπουδαίου ηγέτη της ελληνιστικής περιόδου με γενέτειρα την Ευρωπό κοντά τον ποταμό Αξιό, μία σημαντική πόλη της αρχαίας Βοττιαίας, 20 χιλιόμετρα βορείως της Πέλλας, της πρωτεύουσας του μακεδονικού Βασιλείου.

Το ντοκυμανταίρ αποτελεί βασικό στοιχείο του κέντρου ενημέρωσης αρχαίας Ευρωπού, που βρίσκεται μέσα στον επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, ειδικότερα του τμήματος που είναι αφιερωμένο στον Σέλευκο Α’.

Στους βασικούς συντελεστές του, εκτός από στελέχη της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς, ανήκουν ο επιστημονικός σύμβουλος και ειδικός συνεργάτης σεναρίου Παναγιώτης Π. Ιωσήφ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ραντμπάουντ της Ολλανδίας, ο σκηνοθέτης – καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώτης Βράντζας και η σεναριογράφος – διευθύντρια παραγωγής Κατερίνα Μπόλματη

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.