Πολιτισμός

Δεύτερη σε πανελλήνιο διαγωνισμό η χορωδία «Άξιον Εστί» Αξιούπολης

Η μικτή χορωδία «Άξιον Εστί» της Αξιούπολης πραγματοποίησε μία ακόμη καθ’ όλα επιτυχή εμφάνιση στην Αθήνα συμμετέχοντας στον 25ο πανελλήνιο διαγωνισμό χορωδιών και καταλαμβάνοντας την τιμητική δεύτερη θέση μεταξύ εννέα χορωδιών.
Η χορωδία έλαβε μέρος στον διαγωνισμό το Σάββατο 4.4.15 στον Αλιμο Πειραίως στην θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Αλίμου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μεγάλη αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, σε σημείο πολλοί θεατές να παρακολουθούν όρθιοι τις εκδηλώσεις.
ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«….Εκείνο, που μας εξέπληξε ευχάριστα ήταν το γεγονός ότι αρκετοί συμπατριώτες, που διαμένουν μονίμως στο Λεκανοπέδιο ήρθαν να μας δουν και να μας χειροκροτήσουν.
Στην Αθήνα είχαμε δύο διανυκτερεύσεις οπότε μας δόθηκε ο χρόνος να επισκεφθούμε το εθνικό μουσείο, την Ακρόπολη, το Σύνταγμα, το Ζάππειο, το εθνικό πάρκο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και άλλα αξιοθέατα.
Το βράδυ του Σαββάτου 4.4.15 η χορωδία και οι φίλοι, που μας ακολούθησαν 47 τον αριθμό δειπνήσαμε σε γνωστή ταβέρνα στα Πετράλωνα, όπου υπό τους ήχους του ακκορντεόν του Αλέκου και του Ηρ. Τραπεζανίδη στο μπουζούκι διασκεδάσαμε έως τα μεσάνυχτα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φίλους, που διαμένουν στην Αθήνα γιά την τιμή που μας έκαναν. Εύχε τους!
Επίσης:
-Τους φίλους Αξιουπολίτες, που μας συνόδευσαν στο ταξίδι
-Τον φίλο οδηγό Παν.Παπαδόπουλο γιά την άψογη συμπεριφορά του, και φυσικά τον ακούραστο δάσκαλό μας Αντώνη Παπαδόπουλο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα