Γενικά

Πυρκαϊά απετέφρωσε δασική έκταση στο Σκρά

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εξερράγη πυρκαϊά σε δασική περιοχή πολύ κοντά στον οικισμό του Σκρά.
Η πυρκαϊά κατεσβέσθη ύστερα από άμεση επέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων, αφού απετέφρωσε περίπου δέκα στρέμματα δάσους αυτοφυών δρυών, κέδρων και άλλων πλατυφύλλων δένδρων με φτέρες.

Το συντονισμό της κατάσβεσης είχε η πυροσβεστική υπηρεσία Γουμένισσας, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και δυνάμεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κιλκίς και Γιαννιτσών και του πυροσβεστικού σταθμού ΒΙΠΕ Κιλκίς.

Επίσης, ελικόπτερο τύπου Mi-8 προέβη σε ρίψεις νερού, ενώ το «παρών» με δικά τους μέσα έδωσαν ο κυνηγετικός σύλλογος Παιονίας «Το Πάικο», το δασαρχείο Γουμένισσας, η τοπική αστυνομία και η τοπική κοινότητα Σκρά δια του προέδρου της και στελέχη του δασικού συνεταιρισμού της.

Οι από αέρος ρίψεις κρίθηκαν αναγκαίες καθώς σε σημεία της συγκεκριμένης περιοχής βρίσκονται διάσπαρτα οβίδες και λοιπά βλήματα αγνώστων διαμετρημάτων από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επι πλέον διανοίχθηκαν «ζώνες» αντιπυρικής προστασίας, προκειμένου να αποφευχθεί δραματική εξάπλωση της πυρκαϊάς.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γουμένισσας, το ανακριτικό γραφείο της οποίας διενεργεί τα αίτια του συμβάντος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]