Γενικά

Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στο νομό Κιλκίς (Βίντεο)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, από τις 7 το πρωί, η εκλογική διαδικασία στα 21.529 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα για τις βουλευτικές εκλογές.

Η συμμετοχή είναι αρκετά αυξημένη με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να ψηφίζουν μετά από την Κυριακάτικη λειτουργία, ενώ στις κάλπες βρέθηκαν και κάποιοι νέοι που ήρθαν να ψηφίσουν απευθείας από την βραδινή τους έξοδο.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν μέχρι εκείνη την ώρα ακόμη ουρές ψηφοφόρων υπάρχει η δυνατότητα να παραταθεί η εκλογική διαδικασία για έως δύο ώρες.

Με βάση το Σύνταγμα και την εκλογική νομοθεσία, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται της υποχρέωσης όσοι είναι άνω των 70 ετών, όσοι πρόκειται να βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους υγείας και οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν συστάθηκε εκλογικό τμήμα λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού των 40 τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας βασικής εκλογικής περιφέρειας.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, για την εκλογική διαδικασία ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανέφερε ότι περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών.

Η ψηφοφορία γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, ή διπλώματος οδήγησης ή ακόμη και βιβλιάριου υγείας. Αποδεκτή θα είναι και η ψηφιακή ταυτότητα.

Ανοιχτά θα είναι τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων έως τις 7 το απόγευμα.


Στην είσοδο του 3ου γυμνασίου Κιλκίς βρέθηκαν οι υποψηφίοι βουλευτές Π.Τονικίδης και Γ.Γεωργαντάς


Στο 2ο Πειραματικό γυμνάσιο άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Καλλισθένη Πάκα


Στο 7ο δημοτικό σχολείο του Κιλκίς ψήφισε ο υποψήφιος βουλευτής και υπουργός ΥΠΑΑΤ Γιώργος Γεωργαντάς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]