Πολιτική

«Ψάχνουν» ακόμη …ποιός φταίει στο θέμα της μη αξιοποίησης της πρώην έκτης (VI) μεραρχίας πεζικού γιά ανέγερση δικαστικού μεγάρου

«Πυρά» κατά της δημοτικής αρχής Κιλκίς εξαπέλυσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Φαχουρίδης, δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 3.10.18 αναφερόεμνος στο θέμα της μη αξιοποίησης του χώρου της πρώην έκτης (VI) μεραρχίας πεζικού ή στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου γιά την ανέγερση δικαστικού μεγάρου.

Ο κ. Φαχουρίδης απέδωσε το γεγονός αφ’ ενός μεν στο ότι «κάποιοι της κεντρικής διοίκησης λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, παρακάμπτοντας την αυτοδιοίκηση, αφ’ ετέρου δε στην παθητική στάση του δήμου Κιλκίς απέναντι σ’ αυτήν την, «προσβλητική», όπως την χαρακτήρισε συμπεριφορά.


«Στην πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Φαχουρίδης, η δημοτική αρχή επέδειξε μοιρολατρία και δεν προέβη σε καμμία ενέργεια, ώστε στον χώρο της πρώην VI ΜΠ να ανεγερθεί δικαστικό μέγαρο, ενώ υπήρχαν δυνατότητες και δεδομένα να γίνει η σχετική παραχώρηση στον δήμο.

«Ευθύνη όλων»
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλου Τονικίδη στο ίδιο θέμα καθώς έκανε λόγο περί «ευθύνης όλων γιά όσα δεν έγιναν στην υπόθεση του δικαστικού μεγάρου, με αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εν λόγω ευθύνη βαρύνει και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και όλους τους φορείς «που δεν ενήργησαν κατά τρόπο απαιτητικό και διεκδικητικό, ώστε να μην χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία ανέγερσης του δικαστικού μεγάρου.

(Σ.σ.: Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση η τόσο …ετεροχρονισμένη αναγνώριση ευθυνών γιά ένα θέμα, το οποίο θα μπορούσε να έχει θετική γιά το Κιλκίς κατάληξη, αν οι επιλογές των παραγόντων του συνέκλιναν στο γενικό συμφέρον του τόπου και δεν απέκλιναν λόγω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Δεν τα έβλεπε τότε τα όσα συνέβαιναν ο σε άλλες περιπτώσεις …«ρηξικέλευθος» πρόεδρος του ΕΒΕ Κιλκίς;).

«Δεν βαρύνει εμάς»
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης έκανε λόγο γιά μη ύπαρξη ευθύνης της σημερινής δημοτικής αρχής, καθώς του πρώην στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου είχε τελειώσει πριν τις εκ μέρους της ανάληψης της διοίκησης, προσθέτοντας ότι δεν είχε την δυνατότητα καμμίας παρέμβασης στην απόφαση της Πολιτείας γιά μετατροπή των εγκαταστάσεων της πρώην VI σε στρατιωτικές κατοικίες.

Ο κ. Σισμανίδης με αφορμή άλλη ερώτηση του κ. Φαχουρίδη σχετική με την παραχώρηση ακινήτων στο Υπερταμείο, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή ζήτησε από την Κτηματική Υπηρεσία την διενέργεια έρευνας, ώστε ο δήμος να πράξει αναλόγως, και ότι η εν λόγω έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε παρέμβασή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημητριάδης συμπληρώνοντας τον κ. Σισμανίδη τόνισε ότι, όχι μόνο γιά τα πρώην στρατόπεδα Καραγιαννοπούλου και Δογάνη, αλλά και γιά όλα τα άλλα, σε ό,τι αφορά στο καθεστώς των ακινήτων του δήμου, η ευθύνη δεν βαρύνει την σημερινή δημοτική αρχή.

Σημειώνεται, ότι στις εισηγήσεις τους ο μεν κ. Τονικίδης, δήλωσε ότι μεταφέρει διαμαρτυρίες πολιτών κατά της ΔΕΥΑΚ γιά καθυστερήσεις στην επίλυση προβλημάτων, ενώ έθεσε στην διάθεση όλων των συμβούλων τον απολογισμό του φεστιβάλ «Κερνάμε Κιλκίς», εξαίροντας την συνεργασία δήμου-ΕΒΕ, ενώ ο κ. Φαχουρίδης έθιξε τα θέματα της συσσώρευσης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Κιλκίς και των απολύσεων σε μεγάλες μονάδες της ΒΙΠΕ Κιλκίς, ζητώντας να απαλλάξει ο δήμος τους απολυμένους από διάφορα τέλη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]