Κοινωνία

Προστάτες της πανίδας οι κυνηγοί με αξιέπαινες πρωτοβουλίες

Την πραγματική, και όχι θεωρητική όπως προβάλλεται εμμονικώς από άλλες πλευρές, ευαισθησία τους γιά την πανίδα και το περιβάλλον απέδειξαν γιά άλλη μία φορά οι κυνηγοί του νομού.

Ετσι, οι σύλλογοί τους εφάρμοσαν πριν καν εκδοθεί η επίσημη υπουργική εγκύκλιος, την διάταξη που επιβάλλει την ολική απαγόρευση θήρας κατά την διάρκεια χιονιά και εν όσω οι περιοχές θήρευσης παραμένουν καλυμμένες από χιόνι, ενώ φρόντισαν δι’ ιδίων μέσων να τις εφαρμόσουν σε παραβάτες λαθροκυνηγούς.

Ειδικότερα στελέχη θηροφυλακής του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκίς συνέλαβαν και οδήγησαν στο αυτόφωρο πέντε λαθροκυνηγούς από άλλες περιοχές της χώρας, που επιχείρησαν να θηρεύσουν σε περιοχές όχι μόνο καλυμμένες από χιόνι αλλά και απαγορευμένες γιά κυνήγι, ως καταφύγια άγριας ζωής.

Εξ άλλου, στελέχη του ιδίου συλλόγου έριξαν μεγάλες ποσότητες τροφής στην παγωμένη λίμνη της Δοϊράνης και στον ταμιευτήρα και τα κανάλια της Αρτζάν, προκειμένου να επιβιώσουν πουλιά και ζώα της άγριας πανίδας που εξαντλήθηκαν λόγω του ψύχους.

Τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκίς έκαναν το ίδιο και στα καταφύγια άγριας ζωής (απαγορευμένες περιοχές) Γάβρας, Κάτω Αποστόλων και του δάσους δυτικά του Κιλκίς πίσω από το φυλάκιο του στρατοπέδου Καμπάνη, τα σφαγεία και το τρίτο συγκρότημα εργατικών κατοικιών.

Ανάλογες πρωτοβουλίες ανέλαβαν και οι κυνηγετικοί σύλλογοι Αξιούπολης «Μέγας Αλέξανδρος» και Παιονίας (Γουμένισσας) «Το Πάικο», επιβλέποντας αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης της θήρας σε χιονισμένες περιοχές και προβαίνοντας σε τροφοδοσία των θηραμάτων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης: “Κύριε Γκουντενούδη η ανεπάρκεια της διοίκησης σας είναι αποδεδειγμένη και καταχωρημένη στην συνείδηση των πολιτών

Αυτό δεν αλλάζει με την παραπληροφόρηση που επιχειρείτε συνέχεια. Στις 1 Σεπτεμβρίου του 2019 εσείς σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ παραδώσατε […]

Βασίλης Ρόκος: SOS των αστυνομικών για την μεταστέγαση του ΤΣΦ Παιονίας στον σιδηροδρομικό σταθμό Ειδομένης

Με αντιπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς συναντήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ρόκος, μετά το σοβαρό ζήτημα […]