Πολιτική

Α.Τζούρτζος: «Ακολουθείτε μεθόδους που η ίδια η κοινωνία τις έχει καταδικάσει»

Με την ίδια σφοδρότητα ανταπέδωσε τα «πυρά» του πρώην δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Αθανάσιος Τζούρτζος.

Στην απαντητική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Τζούρτζος αναφέρει τα εξής:

«Με ενδιαφέρον αλλά και με λύπη παρακολουθώ τον πολιτικό «κατήφορο» του πρώην δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου Χρήστου Γκουντενούδη, ο οποίος στην προσπάθεια του να επιβιώσει πολιτικά, επιδίδεται σε ανακοινώσεις εντυπωσιασμού και διαστρέβλωσης της αλήθειας, για θέματα που αφορούν τόσο στην διαφάνεια στον δημόσιο βίο, όσο και το συμφέρον των δημοτών μας.

Μάλιστα ακολουθώντας μεθόδους που η ίδια η κοινωνία έχει καταδικάσει, επιχειρεί να συκοφαντήσει και να υποβαθμίσει την προσπάθεια τόσο τη δική μου, όσο και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, για να υπηρετήσουμε με σεβασμό την λαϊκή εντολή, όπως αυτή εκφράστηκε στις δημοτικές εκλογές.

Θα συνιστούσα δε, στον κ. Γκουντενούδη να είναι περισσότερο εγκρατής και λογικός στην κρίση του, για θέματα και αποφάσεις που λαμβάνονται από τις αρμόδιες Επιτροπές του δήμου και υποστηρίζονται από την αντίστοιχη γνωμοδότηση των Υπηρεσιών του.

Η πολυετής μου ενασχόληση με τα κοινά, μου έχει διδάξει να σέβομαι και να εκτιμώ πρόσωπα και συλλογικές αποφάσεις, που τυγχάνουν της ευρύτερης αποδοχής ακόμη και αν διαφωνώ με αυτές. Προς αυτή την κατεύθυνση σέβομαι και εκτιμώ την όποια προσφορά του πρώην δημάρχου Παιονίας, του οποίου, με απόφαση των συνδημοτών μας, υπήρξα συνεργάτης.

Ωστόσο η πολιτική παρουσία, το ύφος και η αποτελεσματικότητα του καθενός κρίθηκε από την ίδια την κοινωνία, που σήμερα αναγνωρίζει και στηρίζει την νέα διοίκηση του δήμου και τις επιλογές της.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες αναφορές προς το πρόσωπο μου, όπως αυτές καταγράφονται στην ανακοίνωση του Χρήστου Γκουντενούδη, απαντώ, συστήνοντας του να ανατρέξει τόσο στα πρακτικά συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.

Κυρίως όμως του συνιστώ να ανατρέξει στον αρχαίο τραγικό συγγραφέα Αγάθωνα και στο ρητό του προς τους πολιτικούς:

«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει και τρίτον, ότι ουκ αεί άρχει»

Εμείς λοιπόν κ. Γκουντενούδη έχουμε βαθειά συναίσθηση ότι:

-Πρώτον, οι αποφάσεις μας αφορούν τους συνανθρώπους μας στον δήμο Παιονίας και στo συμφέρον τους.

-Δεύτερον, οι αποφάσεις μας λαμβάνονται με διαφάνεια και με βάση τη νομιμότητα.

-Τρίτον, γνωρίζουμε ότι δεν θα είμαστε ισόβιοι διαχειριστές της εξουσίας, κάτι που προφανώς, για τον εαυτό σας δεν μπορείτε να αποδεχτείτε.

Είναι χρήσιμη η δημοσιότητα και θεμιτή η φιλοδοξία του καθενός, αλλά όταν αυτά υπερτερούν των αξιών, όπως η αλήθεια, η διαφάνεια και ο σεβασμός των κανόνων λειτουργίας της διοίκησης του δήμου και του δημοσίου συμφέροντος τότε κάτι δεν πάει καλά.

Είναι λοιπόν καιρός να αντιληφθείτε, ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου Παιονίας υλοποιεί τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, έχει γνώση και θέληση για τη λύση των προβλημάτων και μπορεί παράλληλα να αξιοποιεί κάθε τι, που συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και στην πολύπλευρη ανάπτυξη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν, περιμένουμε προτάσεις, θέσεις και εποικοδομητική κριτική, αντί συκοφαντιών, ατεκμηρίωτων κατηγοριών και ιδιοτελών επιδιώξεων.
ΥΓ: Η αυτοκριτική είναι προτέρημα των σοφών και ταπεινών ανθρώπων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]