Πολιτική

«Ασφυκτιούν» τα ΕΠΑΛ Κιλκίς από έλλειψη χρηματοδότησης

Τα δύο επαγγελματικά λύκεια του Κιλκίς «ασφυκτιούν» από την έλλειψη χρηματοδότησης για το νέο σχολικό έτος …γιά πέντε χιλιάδες ευρώ!

Τόσο προϋπολογίζεται η δαπάνη γιά την απόκτηση απαραίτητου εξοπλισμού και αναλωσίμων ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία των εργαστηρίων τους!

Μία δαπάνη, που έχει …«κολλήσει στα γρανάζια» της γραφειοκρατίας, καθώς εκκρεμεί σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Σημειώνεται, ότι στα εν λόγω σχολεία δεν έχει διατεθεί κανένα απολύτως ποσό γιά την προμήθεια αναλωσίμων υλικών και ειδών εξοπλισμού από τον Απρίλιο του 2017!

Τα ανωτέρω περιέγραψε με …ακόμη πιο «μελανά χρώματα» ο διευθυντής του 1ου εργαστηριακού κέντρου Κιλκίς (σ.σ.: του συντονιστικού οργάνου και γιά τα δύο επαγγελματικά λύκεια) Οδυσσέας Φραγγελάκης κατά την διάρκεια ενημερωτικής παρέμβασής του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Παρασκευής 29.6.18, ζητώντας να επιληφθεί του θέματος η δημοτική αρχή Κιλκίς με την υποστήριξη και της μειοψηφίας.

Στο θέμα παρενέβη και η δημοτική σύμβουλος Γιωργία Τσελέκη, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Κιλκίς, η οποία και επιβεβαίωσε την άσχημη κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα δύο ΕΠΑΛ του Κιλκίς, εξ αιτίας της μη χρηματοδοτήσεώς των, λέγοντας ότι ο δήμος θα προβεί στις δέουσες ενέργειες, σύμφωνα με τα όσα δύναται βάσει των αρμοδιοτήτων του.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος και παρέσχε στον κ. Φραγγελάκη την διαβεβαίωση, ότι «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του» γιά την επίλυση, υπενθυμίζοντας και παλαιότερη συνεργασία τους, όταν είχε ανακύψει κτιριακό πρόβλημα με το 2ο ΕΠΑΛ εξ αιτίας των περυσινών και προπερυσινών σεισμών.

Ενισχύεται ο στόλος οχημάτων δήμου Κιλκίς
Την ενίσχυση του στόλου οχημάτων του δήμου Κιλκίς ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Παρασκευής 29.6.18, ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης.
Συγκεκριμένα στον στόλο θα ενταχθούν δύο απορριμματοφόρα οχήματα και τέσσερα οχήματα πολιτικής προστασίας.

Η ένταξή τους, με την οποία η δημοτική αρχη Κιλκίς προσδοκεί αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δύο προαναφερθείς τομείς, τοποθετείται περί τα τέλη του τρέχονος μηνός.

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων

Ο δήμαρχος ήδη μεριμνά για τους κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων.

Αυτό γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς την Παρασκευή 29-6-18, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Θεμιστοκλή Αιμ.Ανθρακίδη.

Ο κ.Ανθρακίδης ζήτησε την σχετική ενημέρωση, αναφερθείς σε διαμαρτυρίες για το πρόβλημα με την απόθεση απορριμμάτων εξαιτίας των κατεστραμμένων κάδων σε αρκετά σημεία του Κιλκίς και των οικισμών.
Επίσης, ζήτησε να ληφθεί μέριμνα καθαρισμού και ευπρεπισμού πεζοδρομίων, που βρίσκονται σε εισόδους χωριών, και τα οποία «πνίγονται» από αγριόχορτα και σκουπίδια.

Στο τελευταίο θέμα παρενέβη ο αντιδήμαρχος πρασίνου Χριστόφορος (Άκης) Πιπερίδης, λέγοντας ότι την συγκεκριμένη αρμοδιότητα έχει η περιφερειακή ενότητα, ενώ ο δήμος «βοηθεί όσο δύναται».

Χρηματοδοτείται η ΔΕΥΑ Κιλκίς γιά αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Εντός του Ιουλίου θα προκηρυχθεί η δεύτερη φάση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Κιλκίς με φορέα την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚ).
Βάσει αυτής θα εκταμιευθεί κονδύλιο 1.500.000 ευώ, και τα έργα θα ξεκινήσουν πιθανότατα επίσης εντός του Ιουλίου.

Τα ανωτέρω ανέφερε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Παρασκευής 29.6.18 ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης.

Ο κ. Σισμανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιά αυτήν την εξέλιξη και χαρακτήρισε εξασφάλιση του ανωτέρω κονδυλίου ως «επιτυχία της δημοτικής αρχής».

Το Δ.Σ. Κιλκίς καταδικάζει την Συμφωνία της Μ.Πρέσπας
Ψήφισμα καταδίκης της Συμφωνίας της Μ.Πρέσπας γιά το Σκοπιανό ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς κατά την συνεδρίασή του της Παρασκευής 29.6.18.

Πρόκειται γιά το ίδιο ψήφισμα, το οποίο είχε εγκριθεί ομοφώνως δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα από την διευρυμένη κοινή συνεδρίαση των περιφερειών και των περιφερειακών ενώσεων δήμων Βορείου Ελλάδος.

Το ψήφισμα, το οποίο ανέγνωσε στο σώμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κυριακίδης, εγκρίθηκε διά βοής από όλους τους παρισταμένους δημοτικούς συμβούλους πλην του επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννη Φαχουρίδη, που εξέφρασε την αντίθεσή του με το αιτιολογικό ότι το όλο ζήτημα «αποτελεί προϊόν της πολιτικής ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, η οποία αντιστρατεύεται στα συμφέροντα των λαών και στην ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]