Αρθρογραφία

Άραγε είναι αυτό το καλοκαίρι που περιμέναμε;

καλοκαιρι-σκέψη-μαχητης-κιλκις

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία έτσι στο ξεκάρφωτο. Άραγε αυτό το καλοκαίρι είναι αυτό που  περιμέναμε; Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν με τις εκλογές και τον καιρό άραγε αν μας τα έλεγε αυτά κάποιος στην αρχή της χρονιάς πόσο τρελό θα τον περνούσαμε;

Και δεν είμαι μόνο τα προφανή. Ο καθένας μας σίγουρα έχει τα δικά του, που πολλές φορές ούτε που φανταζόταν ότι θα του συμβούν, ακόμη και λίγους μήνες πριν. Κι όταν έρχονται τι κάνει; Δεν έχεις προετοιμαστεί, δεν έχεις ξαναντιμετωπίσει κάτι τέτοιο. Πρέπει όμως. Και εκεί είναι που ανακαλύπτεις όρια και δυνάμεις. Που βλέπεις μέχρι τι είσαι ικανός να κάνεις. Βέβαια καλό είναι να μην μάθουμε ποτέ μέχρι που είμαστε ικανοί να φτάσουμε και μέχρι τι είμαστε ικανοί να αντέξουμε γιατί αυτή η ανακάλυψη είναι επίπονη.

Όσο δυνατός κι αν βγαίνεις μετά από δοκιμασίες, αυτές δεν σημαίνει πως δεν αφήνουν κουσούρια. Όσο ωραία κι αν νιώθεις όταν η μπόρα περάσει, δε σημαίνει πως πάντα θα είσαι ικανός να θαυμάσεις το ουράνιο τόξο. Κι όμως πρέπει να προσπαθήσεις.  Το οφείλεις και στον εαυτό σου και στους ανθρώπους γύρω σου.

Και ότι κι αν προγραμματίζεις, κι όσο κι αν προετοιμάζεσαι για το μέλλον, πάντα να αφήνεις λίγο χρόνο για τα ξαφνικά. Γιατί αν είσαι από αυτούς που λένε «σιγά, σε μένα θα συμβεί;» θέλω να σε ενημερώσω πως ναι!, μπορεί να συμβεί και σε σένα. Ότι και να σου πω δεν θα καταλάβεις αν δε σου συμβεί. Ίσως όμως να σου δώσω ένα πάτημα όταν σου συμβεί να βρεις μια άκρη να ξεκινήσεις.

Και πάρε αποφάσεις, ζήτα συμβουλές και βοήθεια, συζήτησε το και κάνε ότι μπορείς για να αντιμετωπίσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο κάτι που στην τελική, μπορεί να συμβεί στον καθένα. Μην αισθάνεσαι μόνος, δεν είσαι. Μην αισθάνεσαι ότι σου συνέβη το χειρότερο, σίγουρα υπάρχουν πολλά και πολύ χειρότερα πράγματα. Απλά για τον καθένα μας είναι το πιο σοβαρό αυτό που ο ίδιος περνάει.

Ποτέ όμως μην τα παρατάς. Βοήθησε τον εαυτό σου για να μπορέσεις αν θες να βοηθήσεις και τους ανθρώπους γύρω σου. Δούλεψε μαζί του και βάλε όλη την ψυχή και τη καρδιά σου στη προσπάθεια που κάνεις. Και στο τέλος να θυμάσαι πως ότι κι αν γίνει, εσύ προσπάθησες.

 

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα από τον Αθανάσιο Τατάρογλου πατήστε εδώ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα