Γενικά

“Ανοχύρωτη” στην πρώτη μπόρα η περιοχή δίπλα στην δυτική είσοδο-έξοδο του Κιλκίς

Δεν διήρκησε πολύ η νεροποντή της Τετάρτης 20.11.19 στο Κιλκίς.

Είναι ζήτημα αν η βροχή έπεσε επί περισσότερο από τρία τέταρτα της ώρας, ενώ τα συνολικώς τρία καταρρακτώδη διαστήματά της δεν κράτησαν περισσότερο από πέντε λεπτά το καθένα.

Κι όμως, όλο αυτό ήταν αρκετό, για να μετατραπεί η δυτική είσοδος-έξοδος του Κιλκίς, στο σημείο μεταξύ στρατοπέδου Καμπάνη και συνεργείου Μοσχοβίτη, σε… Βενετία και να δεινοπαθήσουν δεκάδες οδηγοί και οι περίοικοι.

Κάτι που δεν θα συνέβαινε, αν τα προηγούμενα… ουκ ολίγα χρόνια, δήμος Κιλκίς και πρώην νομαρχία, νυν περιφερειακή ενότητα, καθένας από τους δύο αυτοδιοικητικούς θεσμούς στο πλαίσιο των όποιων αρμοδιοτήτων τους, φρόντιζαν για την κατασκευή επαρκών μεγάλων φρεατίων για τα όμβρια ύδατα στην κατωφέρεια από το ύψος της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου Καμπάνη μέχρι την ισάδα των τελευταίων μέτρων πριν την είσοδο-έξοδο, πριν δηλαδή το πλάτωμα όπου κατά καιρούς λειτουργούν τσίρκο και καντίνες.

Τώρα, εξ αιτίας της ελλείψεως τέτοιων φρεατίων, οδηγοί και περίοικοι… “σημαίνουν συναγερμό” κάθε φορά που… απλώς βρέχει (πόσω μάλλον σε περίπτωση μπόρας ή και παρατεταμένης καταιγίδας!)!

Εν προκειμένω το θέμα δεν έχει να κάνει με μιαν απλή ποτροπή για, αν όχι άμεση, όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση αυτού του συγκεκριμένου προβλήματος στην συγκεκριμένη περιοχή του Κιλκίς, αλλά με κοινή μέριμνα των δύο βαθμών της τοπικής διοίκησης σε ό,τι αφορά στις οριοθετημένες αρμοδιότητές τους, όχι πάνω στην βάση της “μη εισόδου του ενός στα χωράφια του άλλου” αλλά ακριβώς της αλληλεπικαλύψεως στο πλαίσιο μιας στενής συνεργασίας, που θα υπερβαίνει τα όρια… της τυπολατρείας, η οποία επί δεκαετίες λειτουργεί αποτρεπτικώς στην ανάπτυξη μιας τέτοιας συνεργασίας.

Επί τέλους, ο τόπος έχει “πληρώσει” κατ΄επανάληψιν τα “σπασμένα” συγκρούσεων αρμοδιοτήτων, ακόμη και μεταξύ… των πλέον αρμοδίων υπηρεσιών δήμου και πρώην νομαρχίας και νυν περιφερειακής ενότητας.
Δεν χρειάζεται να διαιωνησθούν περαιτέρω οι απαρχαιωμένες γραφειοκρατικές αντιλήψεις, που καθιστούν… γρίφο και “Γόρδιο δεσμό” απλά θέματα, όπως ένα στοιχειώδες έργο υποδομής για την διοχέτευση ομβρίων υδάτων στο σημείο λίγο πριν την δυτική είσοδο-έξοδο του Κιλκίς.

Είναι καιρός για… “επανεκκίνηση” της “μηχανής” της τοπικής διοίκησης και στην αντιμετώπιση καθαρώς πρακτικών θεμάτων, χωρίς οι ιθύνοντές της να “πνίγονται” σε “μια κουταλιά νερό” της γραφειοκρατίας.

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη