Γενικά

“Ανοιχτός” μόνο για έξοδο ο μεθοριακός σταθμός της Δοϊράνης

Επιτρέπεται από το απόγευμα της Τετάρτης 9.6.21 η έξοδος από την χώρα μας μέσω του μεθοριακού σταθμού της Δοϊράνης, μετά την σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο που έλαβαν από πλευράς των αρμοδίων ελληνικών αρχών το εκεί τμήμα του διαβατηριακού ελέγχου της ελληνικής αστυνομίας.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος μεθοριακός σταθμός παρέμενε μέχρι σήμερα απολύτως κλειστός, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο των Ευζώνων, από τον οποίο ως γνωστόν επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η είσοδος και έξοδος από την χώρα μας από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Μία κίνηση η οποία προφανώς έχει ως στόχο να αποφορτίσει την κίνηση από τους παρακείμενους μεθοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Προμαχώνα και να διευκολύνει περαιτέρω κυρίως την δυνατότητα διακίνησης εμπορευμάτων από ένα ακόμη σημείο μόνον όμως ως προς την έξοδο, καθώς κάτι τέτοιο, πέραν των άλλων, δεν ενέχει κινδύνους “εισαγωγής” κρουσμάτων της Covid-19 στην χώρα μας.

Να επισημάνουμε ότι αυτό ισχύει μόνον κατά την έξοδο και ότι η είσοδος από τον εν λόγω μεθοριακό σταθμό παραμένει κλειστή, δεδομένης και της έλλειψης κλιμακίου του ΕΟΔΥ στον σταθμό της Δοϊράνης για την διενέργεια των απαραίτητων rapid-test.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]