Πολιτική

«Ανοίγει» ο «δρόμος» γιά …τραίνο στην ΒΙΠΕ Κιλκίς

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Τα χρόνια προβλήματα, που αφορούν στην βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, στο Σταυροχώρι, αλλά και μία σειρά άλλα, τα οποία συνδέονται ευρύτερα με τον κόσμο της εργασίας, τον τομέα υποδομών και την τοπική κοινωνία, όπως τα του Μεταναστευτικού, ετέθησαν από πλευράς διοίκησης της αυτοδιοικούμενης βιομηχανικής «ζώνης» του Κιλκίς διά της προέδρου της Ευαγγελίας Μυλωνά, και των θεσμικών παραγόντων του νομού μας Ανδρέα Βεργίδη, Δημήτρη Κυριακίδη, Κωνσταντίνου Σιωνίδη και Χρήστου Χατζημλάδη στο πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, με το οποίο συναντήθηκαν στο διοικητικό κέντρο της «ζώνης» την Παρασκευή 6.9.19.

Την πρωτοβουλία και την οργάνωση της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσαλονίκης (ΔΕΘ) είχε ο κατέχον χαρτοφυλάκιο υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος συνόδευσε τους συναδέλφους του υπουργούς στην σχετική συνάντηση.

Από τα όσα ετέθησαν, συζητήθηκαν και ανακοινώθησαν αυτό, το οποίο προκύπτει ως αμεσότερο, πιό συγκεκριμένο και εκτελεστέο, ήταν η αναφορά του υφυπουργού υποδομών και μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη σχετικώς με το πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών της βιομηχανικής περιοχής γιά την σιδηδρομική σύνδεσή της με το κεντρικό δίκτυο.

Όπως δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης έχει εγκριθεί από αρχές Ιουλίου η σχετική μελέτη από πλευράς του υπουργείου οικονομικών και σε συνδυασμό με τις λοιπές διαδικασίες, όπως αυτές των αναγκαίων απαλλοτριώσεων και της «ωρίμανσης» του προϋπολογισμού των δέκα εκατομμυρίων ευρώ γιά το έργο σε διάστημα περίπου 18 μηνών θα μπούμε στην φάση κατασκευής του έργου εντός της κυβερνητικής θητείας.

Πέραν των θεμάτων της σιδηροδρομικής σύνδεσης συζητήθηκαν και το θέμα της βελτίωσης της οδικής σύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής σε δύοσημεία. Το πρώτο λίγο πριν την είσοδό της και ένα δεύτερο στην περιοχή του πλησίον του κόμβου Μεταλλικού, ώστε να συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο ευκολότερα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι προσεχείς κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα επιμόρφωσης των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα στην εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού, όπως και στην βιομηχανική περιοχή, όπως τονίσθηκαν από μέρους τους υφυπουργού εργασίας Νότη Μηταράκη, ενώ γιά παρεμβάσεις στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους αναφέρθηκαν οι κκ Πιερρακάκης και ο έτερος παρών υφυπουργός διακυβέρνησης Γρηγόριος Ζαριφόπουλος με τον πρώτο να δηλώνει, εκτός των άλλων, τις μεταβολές διαδικασιών γιά εγκατάσταση κεραιών γιά ενίσχυση των ψηφιακών σημάτων.

Από πλευράς των αιρετών του νομού μας τέθηκαν κυρίως θέματα υποδομών, όπως αυτά που αφορούν στην βελτίωση των χαρακτηριστικών στο «φονικό» κομμάτι της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Πολυκάστρου μέχρι το αντίστοιχο της Χαλάστρας, αλλά και αυτών που συνδέονται με το Μεταναστευτικό και την σημαντική αύξηση μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, όπως ετέθησαν από πλευράς του κ. Σιωνίδη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας την πόλη του Κιλκίς επισκέφθηκε και η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποιώντας αυτοψία του υπό ολοκλήρωση θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων-οίκο ευγηρίας Κιλκίς, διαπιστώντας την εγκατάλειψη του έργου, και συμφώνησε γιά την αναγκαιότητα άμεσης αποπεράτωσής του.

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα