Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την εκδήλωση της απονομής των βραβείων και επαίνων του θεσμικού ετήσιου πανελληνίου ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», με την διεθνή πλέον απήχηση.

Οι αρμόδιοι απάντησαν, ότι η αίθουσα είχε ήδη διατεθεί γιά την κατά το εν λόγω διήμερο διεξαγωγή παιδαγωγικού συνεδρίου του νομού.

Γιά τεχνικούς λόγους οι διοργανωτές του συνεδρίου άλλαξαν χώρο διεξαγωγής, από το συνεδριακό κέντρο στην καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής».

Και ενώ το συνεδριακό χώρο «άδειασε», άρα ήταν δυνατή η διοργάνωση της τελετής απονομής επάθλων για τον ποιητικό διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού», οι του δήμου δεν «μπήκαν στον κόπο» να ειδοποιήσουν την «Τέχνη» γι’ αυτήν την εξέλιξη και να της «ανάψουν το πράσινο φως» για την εκδήλωση.

Αντιθέτως παραχώρησαν την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου σε άλλο φορέα  γιά εκδήλωση ενδιαφέρουσα μεν περισσότερο τοπικού περιεχομένου δε.

Στην προκειμένη περίπτωση, φίλοι αρμόδιοι του πολιτισμού στον δήμο Κιλκίς, εν ονόματι της ισοτίμου μεταχειρίσεως όλων των φορέων, λάβατε απόφαση, με την οποία επιφυλάξατε άνιση μεταχείριση σε μιάν εκδήλωση μεγέθους υπερβαίνοντος τα όρια του νομού, σε πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια, από εκείνες που αποτελούν «εργαλείο» προβολής κάθε τόπου.

Ευπρόσδεκτος κάθε αρκούντως αιτιολογημένος αντίλογος.

Περισσότερα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Τρύγος και σε αμπέλι και… σε ψήφους!

Ξεκίνησε η περίοδος του τρύγου στον νομό μας η συμπαθεστάτη υποψήφια οινοποιός και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Άννα Σακαλάκη είναι υποχρεωμένη […]

Φωτοσχόλιο

Από τη επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό της πόλης του Κιλκίς στη Μνήμη των θυμάτων Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας

Δείτε ακόμα