Κοινωνία

Ανέλαβε δράση η ομάδα εθελοντισμού που απέκτησε ο Εύρωπος

Ομάδα εθελοντισμού συγκροτήθηκε στον Εύρωπο, και ήδη …έχει αναλάβει δράση.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Την Δευτέρα 22-06-20, ομάδα πολιτών της κοινότητας Ευρωπού προχώρησε στην βαφή των κιγκλιδωμάτων του κεντρικού πάρκου. Η συμμετοχή, μετά από πρόσκληση της εθελοντικής ομάδας Ευρωπού για φροντίδα του χώρου, υπήρξε αθρόα…

Είχε προηγηθεί ο καθαρισμός χόρτων και πλακόστρωτου στον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο Εύρωπου και ο καθαρισμός του λόφου με κοπή χόρτων από εθελοντές συγχωριανούς μας και καθαριότητα του, μια μικρή δράση με μεγάλο ο ενθουσιασμό.

…Η εθελοντική ομάδα Ευρωπού ζητεί την συμμετοχή όλων των κατοίκων της κοινότητας, προκειμένου να πολλαπλασιάσει τα μέλη της, τα οποία με την προσφορά τους θα βοηθήσουν στις εξής δράσεις:

Κοινωνική δράση: προσφορά βοήθειας σε συλλόγους, σχολεία, τοπικές ομάδες.

Περιβαλλοντική δράση: Δενδροφύτευση, καλλωπισμός κοινοχρήστων χώρων μέσω καθαριότητος όπου χρειασθεί, αλλά και μέσω αισθητικής παρέμβασης (φύτευση λουλουδιών ή βάψιμο χώρων).

Πολιτιστική δράση: Διοργάνωση και διεξαγωγή καλλιτεχνικών δρώμενων, αθλητικών εκδηλώσεων, εκδηλώσεων αναψυχής των κατοίκων, διοργάνωση ημερίδων πάνω σε θέματα ιατρικά, αθλητικά, κοινωνικά και άλλα.

Ανθρωπιστική δράση: Προσφορά αγαθών και υπηρεσιών σε συμπολίτες μας που χρίζουν βοήθειας.
Δύο ακόμη δράσεις θα είναι ο καθαρισμός του λόφου και ο καθαρισμός από χόρτα του πλακόστρωτου, που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού.

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Δήλωσε συμμετοχή για να γίνεις μέλος της ομάδας στο
e-mail: [email protected] ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]