Κοινωνία

Αναστέλλεται η λειτουργία του συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης!

Μια δυσάρεστη και ανεπιθύμητη εξέλιξη σημειώθηκε στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου πέραν των ορίων αυτού.

Ύστερα απο 26 συναπτά έτη ο σύλλογος Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης προχώρησε την αναστολή την λειτουργία τους.

Οι λόγοι αναφέρονται στην ακόλουθη δραματική ανακοίνωση:

Δυστυχώς φθάσαμε στο τέλος της διαδρομής μας.

«Μετά από 26 χρόνια συλλογικής προσφοράς, δραστηριότητας, εργασίας, προσπάθειας, ο σύλλογος Γουμενισσιωτών Κατοίκων Θεσσαλονίκης διαλύεται.

Οι επι μέρους λόγοι είναι πολλοί. Κυριότερος, όμως, είναι η μη εγγραφή και συμμετοχή νέων συμπατριωτών μας στον σύλλογο, αλλά και η απομάκρυνση των ήδη εγγεγραμμένων από τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Αυτή η κατάσταση επηρέασε αρνητικά την ανανέωση και συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και την οικονομική αυτοδυναμία του συλλόγου.

Κατανοούμε ότι η εποχή μας είναι πολύ δύσκολη για τον οικονομικό τομέα του καθενός μας. «Μνημόνια», ανεργία, μειώσεις συντάξεων και μισθών έχουν πλήξει όλες τις οικογένειες. Βεβαίως, η ετήσια συνδρομή και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του συλλόγου, είναι η ελάχιστη δυνατή και αντιστοιχεί σε έξοδα λίγων καφέδων, αλλά αυτό έγκειται στην κρίση του καθενός.

Επί έναν χρόνο τώρα, καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης που θα συνέβαλλε στην βιωσιμότητα του Συλλόγου. Δυστυχώς, όλες οι προσπάθειες απέβησαν μάταιες.

Το επόμενο βήμα ήταν η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του συλλόγου. Αυτή πραγματοποιήθηκε την 18 Δεκεμβρίου 2016, με την παρουσία 19 μελών επί συνόλου 25 που ήταν οικονομικώς τακτοποιημένα και είχαν δικαίωμα ψήφου.

Αναλύθηκαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα στοιχεία του συλλόγου και η γενική συνέλευση έλαβε ομοφώνος την απόφαση της διάλυσης του συλλόγου.

Επίσης, συγκρότησε επιτροπή εκκαθάρισης και έδωσε την εντολή σ’ αυτή να προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπονται για την διάλυση του συλλόγου και την απόδοση, σύμφωνα με το καταστατικό, της ακίνητης και κινητής περιουσίας στην δημοτική κοινότητα Γουμένισσας, υπο τον όρο να διαταθεί αποκλειστικά σε έργα εποποιίας.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, να ενημερώσουμε όλους όσοι παρακολουθούσαν τις δραστηριότητές μας από μακριά, μέσω της εφημερίδος που εκδίδαμε και των δημοσιεύσεων που κάναμε σε ιστοσελίδες, σχετικώς με τους λόγους παύσης λειτουργίας του Συλλόγου.

Λυπούμαστε, όλως ιδιαιτέρως, που έτυχε σ’ εμάς η επώδυνη αυτή πράξη της διάλυσης του συλλόγου, αλλά έχουμε την συνείδησή μας ήσυχη, καθ’όσον όλοι μας προσφέραμε στον σύλλογο επί πολλά έτη και κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να αποτρέψουμε την διάλυση.

Η όποια κριτική ήταν καλοδεχούμενη και έπρεπε να έχει ασκηθεί στα όργανα του συλλόγου, με ανάληψη της σχετικής ευθύνης και δράσης. Εκ των υστέρων, δυστυχώς, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέσχαν, συνεισέφεραν και βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στην λειτουργία του συλλόγου.

Με πόνο καρδιάς σας απευθύνουμε τον τελευταίο χαιρετισμό ως διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα