Γενικά

“Αναγκαία η μόνιμη παρουσία οχήματος της ΠΥ στο Πολύκαστρο

Από την κίνηση “Ενεργοί Δημότες Παιονίες” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που απευθύνεται στη δημοτική διοίκηση:

Μετά και το τελευταίο περιστατικό με την πυρκαγιά σε τουριστικό λεωφορείο στην είσοδο του Πολυκάστρου, ευτυχώς χωρίς επιβάτες και χωρίς επέκταση της φωτιάς σε γειτονικά σπίτια. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν ο οδηγός σταματούσε το λεωφορείο λίγα μέτρα πιο κάτω και εντός του αστικού ιστού, με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει ύστερα από 20 λεπτά.

Καμιά ευθύνη δεν αποδίδουμε για την καθυστέρηση αυτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εφόσον μετά από έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι πυροσβεστικά η πρωτεύουσα του δήμου Παιονίας , το Πολύκαστρο, καλύπτεται από την Π.Υ. Κιλκίς η οποία απέχει 35 χιλιόμετρα κι όχι από την Π.Υ. Γουμένισσας η οποία απέχει 15 χιλιόμετρα και επεμβαίνει μόνο σε εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά εφόσον κληθεί από την Π.Υ. Κιλκίς.

Σαν δημότες του Πολυκάστρου απαιτούμε από εσάς να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική να υπάρχει στο Πολύκαστρο σε 24ωρη βάση σε κάποιο στεγασμένο χώρο πυροσβεστικό όχημα ώστε να προλαβαίνει τα περιστατικά που συμβαίνουν –και είναι πολλά τώρα τελευταία- στο Πολύκαστρο και στα χωριά του οδικού άξονα από Ευζώνους μέχρι Αξιοχώρι καθώς και στο τμήμα της ΠΑΘΕ και στο καμπ της Νέας Καβάλας.

Είναι κάτι που έπρεπε αν υπάρχει εδώ και καιρό. Πρέπει να ενεργήσετε άμεσα πριν χαθούν άλλες περιουσίες και το σημαντικότερο: ζωές πολιτών από πυρκαγιές και τροχαία ατυχήματα.

Υ.Γ.: Επιφιλασσόμεθα για κάθε νομικό δικαίωμά μας σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση και εξ αιτίας αυτού χαθούν ζωές και περιουσίες συνδημοτών μας.
Την κίνηση “Ενεργοί Δημότες Παιονίας” συγκροτούν πολίτες από Πολύκαστρο, Αξιοχώρι, Ευζώνους, Μικρού Δάσους, Πευκοδάσους και Πλατανιάς.

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]