Πολιτισμός

Αναδρομική έκθεση έργων της Ζ.Τζήμητρα στην «Τέχνη»

Αναδρομική έκθεση έργων της ζωγράφου Ζωής Τζήμητρα θα εγκαινιασθεί στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 11.3.16 στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης».
«Κολλάζ», ακουαρέλες και πλαστικό σε μουσαμά περιλαμβάνονται σε δημιουργίες στις οποίες η καλλιτέχνης διαπραγματεύεται διάφορα θέματα, αρθρώνοντας τον προσωπικό της «λόγο» απέναντι στην κοινωνία, αλλά και την ίδια την καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο Φώτης Μισόπουλος με την ιδιότητα του εικαστικού και λογοτέχνη αναφέρεται στις δημιουργίες της σχολιάζοντας ότι: «Στα έργα της η Τζήμητρα, ιστορεί τη συναισθηματική αποξένωσή της από αυτά ως παρελθόντα. Η απο-φόρτισή της δεν αποκτά υφολογική συνέπεια, αλλά “ιστορική” για την ίδια, γιατί πρέπει να υποστασιοποιήσει την πορεία της ως γυναίκα, να “ξεφορτώσει” τα “κείμενα” και το βάρος της ύπαρξής της (Sie wird Weib) να γίνει οντική, να ανακαλύψει τη δική της femina vita, γι’ αυτό εισάγει από πολλές θυρίδες των έργων της στο φροϋδικό “ενταγμένο”, (Was will das Weib?). Kι αυτό επιτυγχάνεται με την εξιστόρηση των καλλιτεχνικών της “στιγμών”, τις “πολυπράγμονες” υφολογίες, την αγωνία της να υπάρξει εμβληματικά σαν γυναίκα, στον εαυτό της και στους άλλους».

Στα εγκαίνια, η Κική Βέλκου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Τέχνης» Κιλκίς και υπεύθυνη του τμήματος παιδικής ζωγραφικής «Δημιουργική Γραφή», θα ξεναγήσει τους θεατές στο εικαστικό μονοπάτι της καλλιτέχνιδος.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως και την Παρασκευή 25.3.16 με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ – 12 μ. & 17.00- 20.00. Κυριακή 17.00- 20.00.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]

«Φέτος είναι… η ώρα της»

«Ρεύμα», και μάλιστα ισχυρό, η Νατάσα Σωτηριάδου είχε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η διαφορά με τις φετινές έγκειται στο […]