Αθλητισμός

Η «ακτινογραφία» του ποδηλατικού γύρου «Μ.Αλέξανδρος»


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου ο τέταρτος διεθνής ποδηλατικός γύρος «Μέγας Αλέξανδρος», ο μοναδικός ποδηλατικός γύρος που πραγματοποιείται στην Ελλάδα σε επίπεδο επιλέκτων αθλητών τα τελευταία χρόνια.
Ο αγώνας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού αθλητών και ομάδων από όλη την Ελλάδα αλλά και πολλών ξένων αθλητών, καθώς οι διαδρομές του περνούσαν από πανέμορφα μέρη της κεντρικής Μακεδονίας και πρόσφεραν ιδιαίτερες αγωνιστικές προκλήσεις στους συμμετέχοντες. Οι συμμετοχές στις αγωνιστικές κατηγορίες έφτασαν τις 160. Ταυτόχρονα και σε παράλληλες διαδρομές διεξήχθη αγώνας «ανοικτών» κατηγοριών (open), με επίσης μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα, που έφτασαν τους 150.
Η πρώτη ημέρα, ο «πρόλογος», με το εντυπωσιακό αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, να διεξάγεται σε κλειστή διαδρομή στο πλακόστρωτο της Παραλίας της Θεσσαλονίκης. Είχε σημείο εκκίνησης και τερματισμού το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την διαδρομή να φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Η εξέλιξη του αγώνα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, με τον δυνατό αέρα να παίζει καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα και οι διαφορές να βρίσκονται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στην κατηγορία επιλέκτων ανδρών ο Βούλγαρος Μάριους Πετράτσε, από την ομάδα «Bike Expert», επικράτησε με χρόνο 6’53 και δεύτερο τον περσινό νικητή του γύρου Γιάννη Σπανόπουλο, της «Team Etcetera – Forbikes» με μικρή διαφορά και επίδοση 6’:56. Τρίτος κατετάγη ο Παναγιώτης Χριστόπουλος με χρόνο 6’59.
Στην ατομική χρονομέτρηση «ανοικτών» κατηγοριών, ταχύτερος όλων ήταν ο Τζάστιν Φίστερ με χρόνο 7’33, δεύτερος ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος αθλητής Ηλία Τσορτσουκτσίδη (7’41) και τρίτος ο Γιάννης Σπυρίδης (7΄42).
Η δεύτερη ημέρα εξελίχτηκε σε μια υπέροχη διαδρομή 118 χιλιομέτρων, με τα τελευταία τριάντα και καθοριστικά χιλιόμετρα του αγώνα, στην μοναδικής φυσικής ομορφιάς ανάβαση από την Αξιούπολη στον Αρχάγγελο. Ο τερματισμός έγινε, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο φιλόξενο χωριό του Αρχάγγελου, που κυριολεκτικά αγκαλιάζει τον αγώνα, προσφέροντας απλόχερα σε αθλητές και θεατές τα χειροποίητα παραδοσιακά τους εδέσματα. Νικητής και της δεύτερης ημέρας ήταν ο Μάριους Πετράτσε, που τερμάτισε πρώτος στον αποσπασμένο όμιλο των προπορευόμενων αθλητών, με χρόνο 2:54’, διατηρώντας έτσι και την φανέλα του πρωτοπόρου της γενικής κατάταξης. Δεύτερος ο Νίκος Ιωαννίδης, της «Team Etcetera – Forbikes» και τρίτος ο Μάριο Σούτσερ της «Nesebar» με ίδιο χρόνο.
Στην κατηγορία που εκκινούσε από το κέντρο της Αξιούπολης, νικητής ήταν ο Θεόδωρος Καιμασίδης του Π.Ο. «Βέλος», με χρόνο 1:25’ και δεύτερο τον Τζάστιν Φίσερ με ίδιο χρόνο. Τρίτος, πολύ κοντά τους ανέβηκε ο Μάθιου Μιλάνο από τα «Χίλια Δένδρα – Ποδηλατόραμα» με χρόνο 1:26’.
Η τελευταία ημέρα του αγώνα, με εκκίνηση από το δημαρχείο του Κιλκίς και αφού έκανε ένα μεγάλο γύρο στα όρια του νομού, τερμάτισε με εντυπωσιακό μαζικό τρόπο στο Κιλκίς. Νικητής της ημέρας ήταν ο Ντούσαν Κα λάμπα της Παρτιζάν Μπάνια Λούκα, που κέρδισε στο τελικό σπριντ τον πρωτοπόρο Μάριους Πετράτσε, ο οποίος όμως ήταν και ο μεγάλος νικητής του διεθνούς γύρου «Μέγας Αλέξανδρος».
Νικητής στην «ανοικτή» κατηγορία ήταν ο Τζάστιν Φίσερ, που εξασφάλισε έτσι και την νίκη στην γενική κατάταξή της.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]