Πολιτική

Κορυφώνεται η αγωνία των απλήρωτων καπνοπαραγωγών

Κορυφώνεται η αγωνία περίπου 1.100 καπνοπαραγωγικών οικογενειών της χώρας οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες για τα καπνά της εσοδείας του 2016 αφού η μεταποιητική βιομηχανία «Καπνική»-Μιχαηλίδη ΑΕ, με την οποία είχαν σύμβαση συνεργασίας και της παρέδωσαν την παραγωγή τους εδώ και μήνες, αδυνατεί να τους εξοφλήσει λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Μπροστά στο διαφαινόμενο κίνδυνο να «πάει στράφι» ο κόπος μιας ολόκληρης χρονιάς οι παραγωγοί έχουν επενδύσει τις ελπίδες στην χθεσινη ημέρα, καθώς επρόκειτο να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει για την υπόθεση και αναμένουν να δουν τη δικαιοσύνη να τους δικαιώνει.

Βασικός στόχος τους είναι να πετύχουν την απελευθέρωση της παραγωγής τους από το «μπλόκο» που έχει επιβάλλει η ΠΑΕΓΑ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, αλλά κι άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν απαιτήσεις από την «Καπνική» – Μιχαηλίδης ΑΕ προκειμένου να την πουλήσουν σε άλλες μεταποιητικές καπνοβιομηχανίες και έστω και με καθυστέρηση, να διασφαλίσουν τελικά ότι θα πάρουν τα χρήματά τους.

Παρ’ ότι, ήδη, με συντονισμένες κινήσεις και δικαστικές αποφάσεις, πριν περίπου τρεις εβδομάδες, κατέστη δυνατό να πάρουν πίσω από τις εγκαταστάσεις της «Καπνική» – Μιχαηλίδης ΑΕ και να μεταφέρουν σε αποθήκες που ενοικίασαν για το σκοπό αυτό, σχεδόν 960 τόνους καπνών, η δουλειά για τους παραγωγούς έχει μείνει στη μέση.

Και αυτό γιατί από τη μια απομένουν άλλοι περίπου 700 τόνοι στους χώρους της καπνοβιομηχανίας, τους οποίους έχει «μπλοκάρει» η ΠΑΕΓΑ, θυγατρική της Εθνικής και από την άλλη, όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα ασφαλιστικά μέτρα δεν ανοίγει ο δρόμος για τη μεταπώληση των καπνών τους σε άλλους ενδιαφερόμενους μεταποιητές.

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα