Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: «Επί τέλους, υλοποιήστε την δέσμευση γιά ίδρυση ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κιλκίς»

Γιά άλλη μία φορά η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου, έφερε στην Βουλή, πλέον με την μορφή της επίκαιρης ερώτησης, το αίτημα για την δημιουργία κλινικής μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο γενικό νοσοκομείο του Κιλκίς.

Ένα αίτημα το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ώριμο», ενώ στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Με την ευκαιρία την ερώτησης, η κ. Αγαθοπούλου ζήτησε από τον υπουργό να καλέσει στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής την κ. Κοτανίδου, επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής για τον σχεδιασμό των ΜΕΘ ανά την Ελλάδα, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές γιά την πρόοδο του σχεδιασμού της επιτροπής.

Ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας έκανε δεκτή την πρόταση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά στην λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Κιλκίς, ο κ. Κικίλιας, παρά τις παραδοχές του για την αναγκαιότητα της ύπαρξής της, δεν δεσμεύτηκε για το πότε τελικώς θα λειτουργήσει στην πλήρη ανάπτυξή της.

Η Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου τόνισε, ότι η ΜΕΘ είναι απότοκος της δουλειάς, που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και τις προηγούμενες διοικήσεις του νοσοκομείου, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε σήμερα να βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμηθειών του εξοπλισμού, αλλά και η αλλαγή του οργανογράμματος του νοσοκομείου.

Μια διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα, καθώς, όπως είπε, «ξεχνάτε τί μας αφήσατε, διότι ο τότε υπουργός υγείας, κ. Γεωργιάδης έλεγε ότι θα κλείσει νοσοκομεία, κι εμείς καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες επί τεσσεράμισυ χρόνια, γιά να τα κρατήσουμε ανοικτά».

Επίσης, τέθηκε επιμόνως το θέμα της άμεσης ενίσχυσης του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, λέγοντας χαρακτηριστικώς «μόνα τους τα κρεββάτια και μόνοι τους οι αναπνευστήρες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, χρειάζεται άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων για το νοσοκομείο Κιλκίς». Επισημάνθηκε, ότι, εκτός από τον σχεδιασμό των προσλήψεων για την ΜΕΘ, πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν και οι ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό, όπως στην παθολογική κλινική, η οποία κινδυνεύει με κλείσιμο.

Τέλος, η κ. Αγαθοπούλου ξεκαθάρισε, ότι θα παρακολουθεί βήμα – βήμα το θέμα, πιέζοντας για την γρηγορότερη και σωστή λειτουργία της ΜΕΘ, αλλά και γιά την γενικότερη ενίσχυση και αναβάθμιση του νοσοκομείου. Κλείνοντας την τοποθέτησή της είπε: «Δεν μπορείτε να αρκείσθε πλέον στο να κάνετε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα είναι η ΝΔ κυβέρνηση, εσείς προσωπικώς υπουργός υγείας και έχετε όλη την ευθύνη γιά το χρονοδιάγραμμα αλλά και γιά την υλοποίησή του χωρίς υπεκφυγές.

Εμάς μας ενδιαφέρει να υλοποιηθεί η δέσμευση γιά την ίδρυση κλινικής ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Κιλκίς και να λειτουργήσει το νοσοκομείο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα