Πολιτική

E.Αγαθοπούλου: Aνάγκη άμεσης ενίσχυσης των παραγωγών/πωλητών λαϊκών αγορών

Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των παραγωγών/πωλητών των λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στις ΠΕ Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου και Μυκόνου.

Με ερώτηση τους, 34 βουλευτές/τριες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξης των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών στις ΠΕ Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου και Μυκόνου καθώς τα αυξημένα υγειονομικά μέτρα τους αναγκάζουν να εργαστούν στις μισές λαϊκές αγορές, μειώνοντας σημαντικά το εισόδημα τους.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στην συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης για τους παραγωγούς/πωλητές των λαϊκών αγορών. Από την αρχή της πανδημίας έχουν αφεθεί στην τύχη τους, καθώς μόνο μέρος αυτών έχει λάβει την οικονομική ενίσχυση των 800 € ενώ υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν λάβει την παραμικρή στήριξη ή ελάφρυνση.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί αν θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των παραγωγών/πωλητών των λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στις ΠΕ Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου και Μυκόνου, αλλά και αν θα υιοθετήσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την θέσπιση επιδόματος έκτακτης ανάγκης όσων έχει πληγεί το εισόδημα τους λόγω της πανδημίας. Επίσης, πρέπει να ξεκαθαριστεί αν θα υπάρχει μέριμνα για τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα