Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: «Άρωμα μνημονίου στο νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης»

Επί του νομοσχεδίου του υπουργείου ανάπτυξης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

“Στην τοποθέτηση της στην ολομέλεια η κ. Αγαθοπούλου εστίασε στο γεγονός ότι το παρόν αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι αναπτυξιακό μόνο στον τίτλο, καθώς θυμίζει σε πολλά τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ και του φανατικότερου οπαδού των μνημονίων, του κ. Γεωργιάδη.

Επίσης, παρ΄ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει την γενική γραμματεία ισότητας των φύλων και το ΚΕΘΙ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς σύμφωνα με την ΝΔ η ισότητα των φύλων περνά μόνο μέσα από την εργασιακή ισότητα, ο κ. Βρούτσης δεν έχει κάνει καμία αναφορά αυτούς τους τρεισήμισι μήνες για το πως θα προωθήσει την εργασιακή ισότητα.

Σε ένα νομοσχέδιο που έχει έντονο το “άρωμα” του δευτέρου “μνημονίου” σημείωσε χαρακτηριστικώς στην ομιλία της η κ. Αγαθοπούλου «Εδώ κ. Βρούτση, θα χρησιμοποιήσω τα λόγια σας λέγοντας ότι η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και οι αριθμοί επίσης. Και η πραγματικότητα λέει ότι τον Μάιο του 2012, όταν ανέλαβε η κυβέρνησή σας η ανεργία ήταν στο 23,6% και την εκτοξεύσατε στο 27% μέχρι τον Γενάρη του 2015. Ενώ εμείς τον Ιούλιο του 2019 σας την παραδώσαμε στο 17%, έχοντας δημιουργήσει σε τέσσερα χρόνια 450.000 νέες θέσεις εργασίας. Και η γυναικεία ανεργία μειώθηκε από το 32% στο 20% αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά μέσα από ένα αναπτυξιακό μοντέλο, που έδινε βαρύτητα στη γνώση, στην καινοτομία και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, τομείς που ευνοούν τη γυναικεία εργασία και επιχειρηματικότητα, αλλά έδινε επίσης βαρύτητα και στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων…»

Κλείνοντας την ομιλία της προκάλεσε τον υπουργό εργασίας να φέρει μέσα στο επόμενο διάστημα νομοσχέδιο με πραγματικά φιλεργατικό πρόσημο και με θετικά μέτρα και θετικές δράσεις υπέρ της γυναικείας απασχόλησης”.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα