Πολιτική

Δ.Αγαθόπουλος: Απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης επιβαρύνει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων

Με μία ξαφνική και χωρίς ενημέρωση απόφαση,  η κυβέρνηση αύξησε τις συμμετοχές των ασφαλισμένων βάζοντας περαιτέρω εισφορά ακόμη και στα γενόσημα φάρμακα.
Μία απόφαση απαράδεκτη την στιγμή που από το 2015 με την υπ’ αρ. Γ5/οικ.32194/28-4-2015 (ΦΕΚ 824/Β/12-5-2015) υπουργική απόφαση η προκύπτουσα διαφορά καλυπτώταν από τον ΕΟΠΥΥ.
Από σήμερα λοιπόν χρεώνουν σε όλα τα γενόσημα φάρμακα διαφορές και οι ασφαλισμένοι λογικό είναι να έρθουν σε απόγνωση μετά και τις αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα  σίτισης, τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η απαράδεκτη αυτή απόφαση που θα πλήξει τα πιο ασθενή κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού είναι το αποτέλεσμα του μειωμένου προϋπολογισμού της κυβέρνησης που αφορά το 2022 κατά 800 εκατ. ευρώ.
Για μια ακόμη φορά και για άλλο ένα είδος πρώτης ανάγκης, αναγκάζει τον ασφαλισμένο να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του.
Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι προσανατολισμένη στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, πιστή στο δόγμα “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”.
*Δημοτικός σύμβουλος – Πρώην πρόεδρος Φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς