Αγροτικά

Αυξημένη η επιχορήγηση για κάλυψη αναγκών σε καυσόξυλα

Σημαντικά αυξημένες είναι φέτος οι επιχορηγήσεις για κάλυψη αναγκών κατοίκων ορεινών και παραδασόβιων περιοχών του νομού σε καυσόξυλα. Σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στα δίκαια αιτήματα για την κάλυψη των ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα των κατοίκων ορεινών και παραδασόβιων περιοχών, ενέκρινε σημαντική αύξηση των σχετικών επιχορηγήσεων για τις περιοχές που υπάγονται στα δασαρχεία Κιλκίς και Γουμένισσας.

Πέρυσι, τα συνολικά ποσά που διατέθηκαν έφτασαν τις 125.000 ευρώ, ενώ για φέτος έχουν ήδη πιστωθεί έως σήμερα τις 221.000 ευρώ.

Ως γνωστόν, πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, σύσκεψη στην οποία το ζήτημα αυτό συζητήθηκε εκτενώς, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, του συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, του διευθυντή δασών Κιλκίς, των δασαρχών Κιλκίς και Γουμένισσας καθώς και προέδρων τοπικών συμβουλίων χωριών.

Με τη σημαντική αυτή αύξηση της επιχορήγησης, καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών σε καυσόξυλα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και ικανοποιείται το σχετικό αίτημα των προηγούμενων ετών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα