Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Φροντίδα ναι, «χύμα» όχι

Τροφή και νερό να δίνουμε στα «αδεσποτάκια».

Όχι… να αφήνουμε και τα δύο εκτεθειμένα, χωρίς περιορισμούς και φροντίδα, έτσι που να λειτουργούν σαν «μαγνήτης»… τρωκτικών, σκωλήκων και εντόμων, καθιστώντας κάθε τέτοιο σημείο μικροεστία ρύπανσης, από εκείνες στις οποίες είναι ευάλωτη και η δημόσια υγεία.

Τροφή και νερό να προσφέρουμε κατά οργανωμένο τρόπο στα «αδεσποτάκια» εδώ στο Κιλκίς.

Όχι, όμως, να προκύψει και σε εμάς το οξύτατο πρόβλημα της συμπρωτεύουσας, ιδίως σε καίρια σημεία της παραλίας της, όπου… «κάνουν πάρτυ» τα ποντίκια, επειδή κάποιοι απλώς… παρατάνε οπουδήποτε τροφή και νερό για τα «αδεσποτάκια», και μετά… «γαία πυρί μιχθήτω»!

Είναι οι ίδιοι «κάποιοι», που με διαφόρους τρόπους «παρακάμπτουν» το ότι σε κάθε δικαίωμα, εν προκειμένω της μέριμνας γιά τα αδέσποτα, αντιστοιχεί μία υποχρέωση, εν προκειμένω η μέριμνα αυτή να λαμβάνεται με τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Το θέμα ας μην διαλανθάνει της προσοχής των τοπικών αρχόντων, που θα προκύψουν από τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Περισσότερα

ΦΩΤΟΣΧΟΛΙΟ

Συνάντηση Γιάννη Τόδα με τον Χάρη Δανιηλίδη

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]

ΦΩΤΟΣΧΟΛΙΟ

Από το ανοιχτό κάλεσμα με τον πολίτη στο επίκεντρο #opencoffee_kilkis

Δείτε ακόμα