Αθλητισμός

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου ο πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου στην Γουμένισσα

Το Σάββατο 1.9.18 στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο 1ος νυχτερινός αγώνας δρόμου σε επίπεδο νομού Κιλκίς στην Γουμένισσα που διοργανώνει η δημοτική ενότητα του δήμου Παιονίας και η ομάδα “Τρέχω για μένα” fit team Anastasia και οι εθελοντές που τρέχουν για όλους εμάς, σε μια προσπάθεια τόνωσης και προβολής του τόπου μας.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα 5 χιλιομέτρων η πλατεία “Θάνου Ζελέγκου”.

Γενικές Πληροφορίες διαδρομής: Όλη η διαδρομή βρίσκεται εντός της κωμόπολης της Γουμένισσας και περνάει από όλες τις γειτονίες, τις πλατείες και σημαντικά κτίρια της πόλης. Η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη και κατά το μεγαλύτερο μέρος της επίπεδη ή με ελαφριές κλίσεις, με εξαίρεση δύο ανηφόρες τις οποίες ακολουθούν αντίστοιχες κατηφόρες.

Αναλυτικά η διαδρομή: Οι δρομείς αμέσως μετά την αφετηρία στην κεντρική πλατεία “Θάνου Ζελέγκου” στρίβουν αριστερά στην οδό Βενιζέλου, περνώντας μπροστά από το παλιό διδακτήριο και τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, συνεχίζουν προς την πλατεία Μακεδονομάχων και στρίβουν αριστερά στην οδό Γρ. Γκίγκερη ή Γεωργοπούλου, η οποία τους οδηγεί στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου. Διασχίζουν την πλατεία και συνεχίζουν στη οδό Κακάβου μέχρι να στρίψουν δεξιά στην οδό 1ου Λόχου Ταβουλάρη – Ροδοπούλου και περνώντας μπροστά από το λύκειο και το γυμνάσιο συνεχίζουν μέχρι την διασταύρωση που βρίσκεται το 2ο δημοτικό σχολείο και στρίβουν δεξιά και πάλι δεξιά συνεχίζοντας στην οδό 1ου Λόχου Ταβουλάρη μέχρι την πλατεία 23ης Οκτωβρίου, οπού και περνούν απέναντι για να συνεχίσουν στην οδό Π. Μελά και στη συνέχεια να ανηφορίσουν στην οδό Αθ. Πίψου που οδηγεί στο νοσοκομείο- κέντρο υγείας και το εκκλησάκι του Αγίου Σάββα στην οδό Μαυροπούλου. Έπειτα στριβούν αριστερά και κατηφορίζουν την οδό Παπακυρίλλου Καρατζά που οδηγεί στην ιερά μονή Παναγίας Γουμένισσας και στον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού με νερό στο μέσο περίπου της διαδρομής . Οι δρομείς διανύουν την οδό Ταβουλάρη και Ιωάννη Πίτσουλα και πριν το 1ο δημοτικό στρίβουν αριστερά στην οδό Γιαννιτσών. Φτάνοντας στην πλατεία Μακεδονομάχων στριβούν για λίγα μέτρα δεξιά και στη συνέχεια αριστερά στην οδό Θ. Σλαμπάκη μέχρι την οδό Ανατολικής Ρωμυλίας οπού και στρίβουν δεξιά και στη συνέχεια αριστερά στην οδό Άνω Βοδενών, που είναι και η δεύτερη ανηφόρα της διαδρομής. Συνεχίζουν αριστερά στην οδό Καράμπελα και πάλι αριστερά κατηφορίζοντας την οδό Αν. Παπούλια. μέχρι την οδό Ανατολική Ρωμυλίας, στην οποία στρίβουν δεξιά και την διανύουν μέχρι το 2ο νηπιαγωγείο. Στη διασταύρωση στρίβουν αριστερά στην οδό 1ου Λόχου Ταβουλάρη, που ακολουθούν μέχρι την πλατεία 23ης Οκτωβρίου, την οποία διασχίζουν και εισέρχονται στην οδό Ι. Δραγούμη και στην τελική ευθεία για τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία “Θάνου Ζελέγκου”.

Όριο αγώνα: Ορίζονται η 1 ώρα και ένα τέταρτο

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρχει περίπου στο μέσο της διαδρομής, μπροστά στην ιερά μονή Παναγίας Γουμένισσας, όπου θα παρέχεται νερό από τους εθελοντές σε όλους του αθλητές-τριες.
Στο τέλος του αγώνα θα παρέχονται σε κάθε αθλητή νερό, μπανάνα & κέρασμα.

Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άντρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παρ’όλα αυτά θα υπάρχουν πρώτες βοήθειες για την ασφάλεια των δρομέων.

Γραμματεία αγώνα: Η γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει 2,5 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, από τις 4.30 εώς τις 6.30 το απόγευμα.

Κόστος αγώνα: Το κόστος συμμετοχής είναι 5€ και θα διατεθεί από την οργανωτική επιτροπή για τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης.
Η πληρωμή του κόστους εγγραφής των 5€ θα γίνει στη γραμματεία στην Κεντρική Πλατεία της Γουμένισσας.

Για τεχνικά θέματα του αγώνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Περπερίδου Αναστασία στο τηλέφωνο 6977807536 καθώς και με τη κ. Ζελέγκου Βούλα στο τηλέφωνο 6987950068.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα