Κοινωνία

Η 112η εθελοντική αιμοδοσία των “Ακριτών» Πολυκάστρου

Με την ίδια δυναμική και διάθεση προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, ξεκινάμε τον 34ο χρόνο λειτουργίας της “Τράπεζας αίματος” των “Ακριτών” Πολυκάστρου.

Οι «Ἁκρίτες» Πολυκάστρου, με την «Τράπεζα Αίματος» συνεχίζουν το κοινωνικό έργο, που αγκάλιασε και στηρίζει όλη η κοινωνία του δήμου μας και όχι μόνο, πραγματοποιώντας την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 την 112η εθελοντική αιμοδοσία των μελών της.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την ομαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας χωρίς ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή παρακαλούνται τα μέλη και όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη και να αιμοδοτήσουν, να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο συντονισμού ή τα μέλη της διοικούσας Επιτροπής της “Τράπεζας” για τον καθορισμό του χρόνου προσέλευσης.

Χρέος όλων όσων μπορούν να προσέλθουν και να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους.

Οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες και οι “Ακρίτες» πάντα παρόντες στο «Σπίτι του Πόντου», από τις 9 το πρωί έως την 1 μετά το μεσημέρι.

Η παρουσία της τράπεζας αίματος όλα αυτά τα χρόνια είναι σημαντική προς όλα τα μέλη που την χρειάστηκαν.

Αποτελεί πρότυπο για όλο τον νομό Κιλκίς και συνεχίζει την εθελοντική και αδιάκοπη δραστηριότητά της.

Το μέλος της τράπεζας έχει υποχρέωση για μία (1) αιμοδοσία το χρόνο και καλύπτει τις ανάγκες σε αίμα (εάν χρειαστεί) όσο χρειάζεται για όλα τα μέλη της οικογένειας του και των συγγενών του 1ου βαθμού.

Μέλος της τράπεζας μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνθρωπος απο 19 έως 62 ετών.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Δώσε κάτι ελάχιστο από τον εαυτό σου
• για ένα παιδί
• για ένα γείτονα
• για ένα φίλο, η ζωή του κρέμεται από τη δική σου βοήθεια

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : 23430 22455

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ: 23413 51724

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΤΗΛ.: 23430 23184 – 6932 286 707

ΝΙΝΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ ΤΗΛ.:6973814106

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛ.: 6989767480

 

34 χρόνια προσφοράς στον συμπολίτη

Ήταν Φεβρουάριος του 1990, όταν το διοικητικό συμβούλιο των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου αποφάσισε ομόφωνα την δημιουργία “Τράπεζας Αίματος” για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα των ασθενούντων συνανθρώπων μας, κάτι που έλειπε από την πόλη μας.

Το τότε συμβούλιο των “Ακριτών” αποτελούνταν από τους: Βασίλη Αθανασιάδη, + Χρήστο Αδαμίδη, +Ηρακλή Αποστολίδη, + Σάββα Καρδόπουλο και Νικόλαο Σιάνα.

Η πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1990, προσήλθαν και αιμοδότησαν 38 εθελοντές, που είναι και τα ιδρυτικά μέλη της Τράπεζας.

Αξίζει να τους αναφέρουμε και είναι οι παρακάτω:

Περισσότερα
Δείτε ακόμα