Ελλάδα

Χ.Παπαστεργίου: “Αυτοί δεν μπορούν να προγραμματίσουν την συντήρηση της περιφερειακής οδού, θα προγραμματίσουν… FLY OVER !”

Έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα η συζήτηση για την ανυπαρξία σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα προκύψουν από την έναρξη (αν και όποτε) των εργασιών για το fly over. Ήδη, από τις πρόδρομες εργασίες διεφάνη το μέγεθος του προβλήματος.
Ατελείωτα μποτιλιαρίσματα, ανυπαρξία πληροφόρησης των οδηγών, μηδαμινές εναλλακτικές διαδρομές …
Ως γνωστόν, η ευθύνη της συντήρησης και διαχείρισης της περιφερειακής οδού ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Γι’ αυτό έχει τα χάλια που έχει. Δυστυχώς και την ευθύνη για την προετοιμασία των ζητημάτων που ανακύπτουν, την έχουν οι ίδιοι άνθρωποι.
Ο κ. Τζιτζικώστας και οι συν αυτώ…
Μπορούν να ανταποκριθούν;
Ας δούμε ένα παράδειγμα:
Στις 16 Δεκεμβρίου του 2019, δημοπρατήθηκε, από την περιφέρεια, το έργο “ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” προυπολογισμού 8.000.000 ευρώ.
Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, που αναλαμβάνει συχνά έργα της περιφέρειας, έγινε στις 31 Ιουλίου 2020, με χρόνο περαίωσης στις 31 Οκτωβρίου 2021, δηλαδή σε 15 μήνες. Αμ δε !
Πριν λίγες μέρες η διοίκηση της περιφέρειας ψήφισε την τέταρτη (!) παράταση του έργου, με ημερομηνία παράδοσης την 31η Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή άλλους 26 μήνες !!!
Χρόνο δηλαδή, σχεδόν τριπλάσιο του αρχικώς προβλεπομένου. Και, φυσικά, με αυξημένο κόστος που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αφού ο αρχικός προυπολογισμός έχει ήδη εξαντληθεί…
Κι αυτοί οι “ανευθυνουπεύθυνοι” θα κάνουν …fly over και τα συναφή….
Καλά κρασιά !!
Υ.Γ. Όσο για τα αποτελέσματα της έως τώρα συντήρησης, όσοι χρησιμοποιούν την περιφερειακή οδό μπορούν να κρίνουν… Υπενθυμίζω: 8.000.000 ευρώ !
Περισσότερα
Δείτε ακόμα