Ελλάδα

Η “ΝΙΚΗ” κοντά στους πλημμυροπαθείς

Αφουγκραζόμενοι τον πόνο των αδελφών μας, δυο κλιμάκια της ΝΙΚΗΣ κατευθύνθηκαν χθες προς τις περιοχές όλων των νομών της Θεσσαλίας.

Το πρώτο κλιμάκιο αποτελείτο από τον πρόεδρο Δημήτριο Νατσιό, τον βουλευτή Λάρισας και αντιπρόεδρο του Κινήματος Γεώργιο Ρούντα, τον βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέα Βορύλλα, και μέλη της Τοπικής Κοινότητας ΝΙΚΗΣ Μαγνησίας.

Το δεύτερο κλιμάκιο, αποτελείτο από τον βουλευτή Επικρατείας Γεώργιο Αποστολάκη, τον βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Νικόλαο Βρεττό και μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καρδίτσας.

Οι δύο αποστολές παρέδωσαν στους τοπικούς φορείς και τους πληγέντες κατοίκους φορτία από παλέτες με εμφιαλωμένο νερό.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ συντετριμμένος από το μέγεθος της καταστροφής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Άναυδος ο λαός μας, προτού ακόμη συνέλθει από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που αποτέφρωσαν τα δάση και το βιός χιλιάδων συμπολιτών μας, βιώνει τώρα μια άλλη φρίκη, η οποία κατατρώει την καρδιά της Ελλάδας, την Θεσσαλία, τον σιτοβολώνα της πατρίδας, τον ιδρώτα των αξιοπρεπών κατοίκων της, τα σπίτια τους, την ζωή και την ψυχή τους ολάκερη. Δόξα τω Θεώ όμως, σε τόσο κρίσιμες ώρες αφυπνίζεται το κοσμοξάκουστο φιλότιμο του λαού και αναδεικνύεται το “εμείς”. Η αλληλοϋποστήριξη και η σύμπνοια των κατοίκων είναι πρωτοφανής.

Λάμπει μες στην λάσπη η ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Αχτίδα παρηγοριάς το όμορφο πνεύμα αλληλεγγύης. Παραμένουμε ακόμη λαός και όχι φορολογικά μητρώα. Λάσπη και στάχτη βλέπει μόνο στα πρόσωπα των δήθεν υπευθύνων και κυβερνώντων. Μοναδική έγνοια τους η απόσειση ευθυνών. Να μην τσαλακωθεί η εικόνα τους. Ένα κράτος που πληγώνει, καίει και βουλιάζει τον λαό στα λασπόνερα της “επιτελικής” του πανωλεθρίας.

Η ΝΙΚΗ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τα βάσανα του λαού της Θεσσαλίας, για την τραγωδία των πλημμυρών. Θα καταβάλλει όλες της τις δυνάμεις για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει τον λαό της Θεσσαλίας. Η Παντάνασσα Θεοτόκος να σκέπει και να στηρίζει την πατρίδα μας».

H ΝΙΚΗ ξεκίνησε κεντρικά τη βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας με αποστολή εμφιαλωμένου νερού, το οποίο έχουν άμεση ανάγκη. Η πρόσκληση για βοήθεια επεκτείνεται πλέον στις Τοπικές Κοινότητες των Φίλων της ΝΙΚΗΣ. Οι συμπατριώτες μας στη Θεσσαλία έχουν ανάγκες σε εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρουχισμό, κάλτσες, κουβέρτες, φάρμακα. Άλλοι, ακόμη περισσότερο, έχουν ανάγκη στέγης.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε φίλο και φίλη της ΝΙΚΗΣ που θέλει και μπορεί να βοηθήσει, να έλθει σε επικοινωνία με τις Τοπικές Κοινότητες της ΝΙΚΗΣ της περιοχής του (https://nikh.gr/i-niki/topikes-koinotites) με:

Συλλογή βοήθειας
Διάθεση αποθηκευτικού χώρου συλλογής της βοήθειας, με υπεύθυνο και ώρες λειτουργίας.
Διάθεση μέσων αποστολής της βοήθειας.
Προσφορά φιλοξενίας σε οικογένειες πληγέντων συμπατριωτών μας που καταστράφηκαν τα σπίτια τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη