Γενικά

Αναπροσαρμόζονται τα διόδια σε όλη την Εγνατία οδό

 Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) γιά την αναπροσαρμογή διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες Α/Κ Σιάτιστας μέχρι τον Μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, Α/Κ Λαγκαδά-Σερρών, μέχρι τον μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, και( Α/Κ Χαλάστρας μέχρι τον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων.

Τα τέλη διοδίων αυξάνονται από τα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο στα 0,04 λεπτά και κατά περίπτωση από 28% μέχρι 32%. Η απόφαση αναμένεται να εφαρμοσθεί αμέσως μόλις γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στα συστήματα της Εγνατίας Οδού, καθώς από την σύμβαση παραχώρησης, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ «προ της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης θα αναπροσαρμοσθούν τα τέλη διοδίων».

Η τιμή για ένα ΙΧ στα διόδια της Τύριας ανεβαίνει στα 2,70€ από 2,10€, στα 1,55€ αυξάνονται τα διόδια στο Δροσοχώρι (από 1.20€) για τα ΙΧ και στα 1,90€ στο Μαλακάσι (από 1,40€).

Η σύμβαση βέβαια προβλέπει πως τα πρώτα χρόνια της παραχώρησης η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε σειρά από κατασκευαστικά έργα, συμπεριλαμβανομένης και της συντήρησης του δρόμου.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ενταγμένη και η ανακατασκευή στον κάθετο άξονα Ευζώνων-Χαλάστρας του οδικού τμήματος από το ύψος του κόμβου Πολυκάστρου μέχρι τον αντίστοιχο των Ν. Μαλγάρων το αργότερο σε πέντε χρόνια από την ημέρα οριστικής παραχώρησης, και το οποίο στην παρούσα του μορφή δεν διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και προστατευτική νησίδα μεταξύ των ,καθιστώντας το πιό φονικό σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο και αιτία για πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς της τοπικής κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται, ότι προς το παρόν δεν λειτουργούν και τα πλευρικά διόδια στον κόμβο του Πολυκάστρου, τα οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους ακολουθώντας την νέα τιμολογιακή πολιτική όταν ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής.

Τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, διαμορφώνονται αναλυτικά ως εξής:

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Γκαντέμης» και «γουρλής»

Βρέθηκε πρώτα στην Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης για τον αγώνα του ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Μετά πήγε στην Τούμπα Θεσσαλονίκης για τον αγώνα […]