«Πολεμικό» κλίμα μεταξύ Θ.Ρεβενάκη και Γ.Γεωργαντά

Πολιτική /

Την έντονη ενόχληση του για το ότι ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς δεν έχει προγραμματίσει ακόμη ενημερώτική συνάντηση μαζί του, εξέφρασε ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Θεόδωρος Ρεβενάκης.

Σε επιστολή του προς τον κ.Γεωργαντά ο κ. Ρεβενάκης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Γεωργαντά,
Aναγκαζόμαστε να σας απαντήσουμε δια του Tύπου, μιας και δια του Tύπου και δια των ΜΜΕ συνηθίζετε τελευταία να ασχολείστε με το νοσοκομείο μας. Ο λόγος για την ερώτηση που απευθύνετε μαζί με άλλους βουλευτές, στις 31-05-2018 προς τον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με την επιδημία της ιλαράς.

Σε ότι αφορά στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς, σας ενημερώνουμε ότι:

Κανένας εργαζόμενος του νοσοκομείου μας δεν έχει νοσήσει από ιλαρά από την εμφάνιση ( πέρυσι) της επιδημίας στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύουμε κρούσμα ιλαράς, ούτε παιδάκι, ούτε ενήλικο, ούτε Ρομά, ούτε Μπαλαμό.

Κάποια κρούσματα που εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς. Το ίδιο θα γίνει – αχρείαστο να είναι – και στο μέλλον. Γι΄ αυτό, άλλωστε υπάρχουν τα νοσοκομεία.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, το σημερινό ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι εκείνο της εξεταστικής επιτροπής, έχει δώσει από το περασμένο φθινόπωρο σαφέστατες οδηγίες, για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Ο υπεύθυνος εργαζόμενος οφείλει να είναι εμβολιασμένος.

Δεν χρειάζεται έλεγχος αντισωμάτων ούτε αντιδραστήρια για να εμβολιαστεί κάποιος. Το δε εμβόλιο παρέχεται δωρεάν από οποιοδήποτε φαρμακείο, ύστερα από δωρεάν συνταγογράφηση.

Αν δεν καταδέχεστε, κύριε Γεωργαντά την επικοινωνία με την διοίκηση του νοσοκομείου, ακόμα και κατά τις επισκέψεις σας σε αυτό, όπως συνέβη τον Απρίλιο, σεβαστείτε τουλάχιστον το σωματείο εργαζομένων, στην επιστολή ανησυχίας του οποίου ( αρ. πρωτ 19/17-05-2018 ) δεν αναφέρεται ούτε αριθμός, ούτε ηλικίες νοσηλευομένων ούτε φυλετικά χαρακτηριστικά ή άλλα προσωπικά δεδομένα.

Δεχθείτε, τέλος, ως καλοπροαίρετη κριτική το ότι, το προοίμιο του κειμένου που συνυπογράφετε, αποδυναμώνει τη σοβαρότητα των δυο ερωτήσεων στις οποίες καταλήγει.

Ο δε τίτλος «Καλπάζει η Ιλαρά! Τι γίνεται στο νοσοκομείο Κιλκίς;» προκαλεί μόνο πανικό, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη. Είστε ευπρόσδεκτος, να γνωρίσετε το «νέο» διοικητή του Νοσοκομείου, να ενημερωθείτε και για τα καλά που συμβαίνουν και με γόνιμο διάλογο και πνεύμα συνεργασίας να συμβάλετε από τη σημαντική σας θέση στην ανάδειξη και επίλυση υπαρκτών και ουσιαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Η καταστροφολογία βλάπτει σοβαρά την δημόσια υγεία».

«Η εμπάθεια δεν συνάδει με τον θεσμικό ρόλο του διοικητή»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Θεόδωρου Ρεβενάκη, καταλογίζοντας του εμπάθεια κατά της σημερινής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπυργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει τα εξής:

«Όταν ένας βουλευτής συναντάται και με τα δύο σωματεία που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων και των γιατρών σε ένα νοσοκομείο και δεν επιδιώκει συνάντηση με την διοίκηση του και όταν το γεγονός αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, τότε προφανώς κάτι καινούργιο έχει προκύψει.

Αυτό που μας προέκυψε πράγματι είναι ο «νέος διοικητής». Καμία θέση και κανένα αξίωμα, ιδίως όσα προκύπτουν από διορισμό, από μόνα τους δεν συνοδεύονται από αξιοσύνη και αναγκαίο σεβασμό.

Η αξιοσύνη αποδεικνύεται από τα έργα του κάθε λειτουργού και τον τρόπο που ασκεί διοίκηση και ο σεβασμός εμπνέεται συνολικά από την προσωπικότητα και τον τρόπο λειτουργίας του καθενός μας.

Ο σημερινός διοικητής με την έλευση του δεν μας άφησε κανένα περιθώριο αξιολόγησης του. Η εμπάθεια με την οποία καταφέρεται κατά της σημερινής αντιπολίτευσης δημοσίως από τα μέσα μαζικής κοινωνικής δικτύωσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο «καλοπροαίρετης» προσέγγισης και συνεργασίας, καθώς πέραν όλων των άλλων δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο ως κρατικού λειτουργού.

Ας αφήσει λοιπόν εμάς που ζούμε στο Κιλκίς και γνωρίζουν και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι και οι «πέτρες» του νοσοκομείου την προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλαμε και καταβάλουμε για την καλύτερη λειτουργία του και ας φροντίσει ο ίδιος, για όσους μήνες παραμείνει στη διοίκηση, να μην δημιουργεί προσκόμματα στους εργαζόμενους και τους γιατρούς, που επιτελούν χρόνια τώρα με αφοσίωση το καθήκον τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Επίσημα εγκαίνια

Εγκαινιάζεται και επισήμως στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 21.9.18 η λειτουργία του ξενοδοχείου – “κοσμήματος” των Αθηνών με την […]

Για…αλλού!

Σαν… αντι-Τζιτζικώστα φαίνεται ότι «την είδε την δουλειά» το Κίνημα Αλλαγής για τον πρώην νομάρχη, πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην […]