Κοινωνία

Οι φίλοι του πρώην φυλακίου Ταβουλάρη τιμούν την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας

Την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τιμούν οι φίλοι του πρώην φυλακίου Ταβουλάρη Μ. Στέρνας.

Η σχετική εκδήλωσή τους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18.5.24, στον χώρο τελετών του πρώην φυλακίου, με ώρα έναρξης 12.30 μετά το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έπαρση της σημαίας, απόδοση του Ακαθίστου Ύμνου, τρισάγιο, τήρηση σιγής ενός λεπτού και απόδοση του Εθνικού Ύμνου.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μετατεθεί γιά το Σάββατο 25.5.24, στον ίδιο χώρο και με την ίδια ώρα έναρξης.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τους διοργανωτές είναι 6936.551888.

“Δεν ξεχνώ”

Σε σχόλιό τους γιά την εκδήλωση τονίζουν, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“Τιμάμε την μνήμη εκείνων, οι οποίοι “ξεριζώθηκαν” από πατρίδες, στις οποίες ο Ελληνισμός, που τις ίδρυσε, άκμασε και μεγαλούργησε επί χιλιετίες.

Τιμάμε την μνήμη των θυμάτων ενός “ξεριζωμού”, που όμοιό του δεν γνώρισε ο Ελληνισμός.

Αποτελεί χρέος όλων μας, να διατηρήσουμε άσβεστη την μνήμη αυτού του “ξεριζωμού”, αφού μόνον η μνήμη εγγυάται καλύτερες ημέρες και πορεία στο μέλλον, αλλά και την αποτροπή επανάληψης τέτοιας συμφοράς.

Γι’ αυτό, το σύνθημα “Δεν ξεχνώ” παραμένει η “πηγή” ανεσπέρου φωτός, το οποίο φωτίζει αδιακόπως αυτόν τον “δρόμο” του χρέους στην ιστορική μνήμη”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Και το ένα και το άλλο

Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό: Δύσκολη η κατάκτηση, πολύ πιο δύσκολη η διατήρηση. Και τούτο αφορά σε ο,τιδήποτε έχει να […]